EL CLÀSSIC
Esports 21/04/2012

El Barça-Madrid s''incendiarà' al Romea

Albert Solé
2 min
FUTBOL I TEATRE  D'esquerra a dreta, Oriol Broggi, Pere Arquillué, Xavier Boada, Clara Segura  i Xavier Ricart.

Demà, a la mateixa hora que el Barça-Madrid, el Teatre Romea estarà ple com un ou per veure l'obra teatral de més èxit de la temporada, Incendis , amb més de 25.000 espectadors. El partit comença a les vuit del vespre, i l'obra a les nou. Però a sobre de l'escenari ple de terra del Romea hi haurà un munt d'actors molt i molt culers que hauran de ser capaços d'abstreure's que al mateix moment s'està jugant un partit transcendental per al títol de Lliga, que a més és un Barça-Madrid.

L'ARA va visitar-los ahir poc abans de la funció de divendres al vespre, perquè ens expliquessin com viuen la seva passió culer en dies com el d'avui, i el director de l'obra, Oriol Broggi, va portar un actor convidat per al reportatge, tant o més culer que els altres, Pere Arquillué. Broggi està ara assajant a la Biblioteca de Catalunya -al costat del Romea- el Cyrano amb Arquillué de protagonista, que s'estrenarà a mitjans de maig.

"S'haurien de suspendre les funcions els dies de Barça-Madrid, és un afer nacional!", exclama un dels actors més fanàtics d' Incendis , Xavier Ricart, també conegut per les seves aparicions a Crackòvia i Polònia . Clara Segura, que es passa bona part de les tres hores de l'obra sobre l'escenari, explica: "Aquí hi ha molts culers, i els tècnics sempre tenen un ordinador connectat amb l'emissió del partit, i en algun moment petit que surto d'escena, el regidor m'avisa de com van". L'únic que sí que podrà veure el partit és Pere Arquillué, tot i que recorda que se n'ha perdut molts de bons en la seva carrera: "Durant un temps tenia el tècnic de llums que em feia senyals tipus morse quan hi havia gols, però vaig deixar-ho córrer".

Incendis abaixarà el teló precisament demà després d'un èxit espatarrant a Barcelona. Ara pararan durant l'estiu, a la tardor encetaran una gira per diferents teatres de Catalunya i al desembre tornaran al Teatre Romea uns mesos més.

stats