EHF CHAMPIONS
Esports 19/10/2014

El Barça no aconsegueix superar un gran Kolding a Dinamarca (27-27)

El conjunt blaugrana, quatre mesos després, no ha sumat els dos punts en un partit

Gonzalo Romero
Noddesbo contra el Kolding / EFE

BarcelonaEl Barça, 4 mesos després de perdre contra el Flensburg en les semifinals de la passada edició de la Champions, no ha sumat els dos punts en un partit d'handbol. El Kolding n'ha sigut el responsable. L'equip danès, un dels millors del vell continent en la seva pista, ha aconseguit un meritori empat davant els blaugranes (27-27).

Karabatic, que dimecres no va poder jugar contra l'Osca per uns problemes estomacals, ha començat el partit sobre la pista del Brondby Hallen. Xavi Pascual, que dies enrere va advertir de la importància de sumar els dos punts a Dinamarca, no ha volgut reservar el seu jugador estrella.

Els blaugranes, amb el francés a pista, han sortit molt tous en defensa, tot i que gairebé han aconseguit forçar el passiu local en la primera acció del xoc. Els primeres línies del Kolding, amb un enorme Andersson, han jugat amb total llibertat en els primers instants de partit.

L'ex del Kiel ha sigut la peça que ha fet funcionar el joc ofensiu del seu equip. L'esquerrà, a banda d'anotar gràcies al seu potent llançament exterior, s'ha dedicat a fixar els defensors blaugranes i fer jugar a Laen, que ha lliscat per la línia dels sis metres sense oposició.

La dura defensa dels locals, a més, liderada per l'exjugador del desaparegut Portland San Antonio Lars Jorgensen i el mencionat Laen, ha dificultat i molt el joc dels visitants. El seu sistema defensiu, fins i tot, ha arribat a anul·lar els blaugranes per uns instants (4-2 minut 6).

El Barça, però, és un equip que no està fet per anar a remolc en el marcador. Els homes de Xavi Pascual, llavors, han esperonat i han ajustat la seva defensa. A partir d'aquí, i amb un gran Saric sota pals, els catalans han aconseguit capgirar el partit (6-8 minut 14).

Empenta blaugrana

La reacció visitant ha coincidit amb la dilució d'Andersson. La trascendència en el joc de l'ex del Kiel ha anat desapareixent a mesura que han passat els minuts i, amb ella, l'eficàcia del joc ofensiu del Kolding. Els locals han començat a perdre pilotes i a tenir serioses dificultats per connectar amb el pivot, un aspecte bàsic en el seu joc.

Els catalans, d'altre banda, han explotat les accions de contraatac, la seva millor arma. Sigurdsson, un dels grans especialistes en aquesta faceta del joc de tota Europa, ha aconseguit un immillorable 4 de 4 en tirs de camp a l'equador de la primera part.

Xavi Pascual, que no ha volgut que el seu equip perdés la fluïdesa en la circulació de la pilota, ha posat en pista a Lazarov, Sarmiento i Rutenka. El bielorús, que aquesta temporada sembla no tenir l'etiqueta de jugador franquícia dins la plantilla barcelonina, ha sigut el primera línia blaugrana que menys minuts ha disputat.

Amb els dos golejadors i el canari, el Barça ha aconseguit ampliar el seu avantatge a base de gols senzills en penetració. Aron Kristjansson, davant el bon moment visitant, ha demanat temps mort a falta de sis minuts per arribar al descans (11-14).

Cleverly, que ha substituït Hvidt sota pals unes accions abans, ha evitat que el conjunt de Xavi Pascual trenqués el partit en els últims instants del primer temps. L'actuació de l'arquer, que ha fet fins a 7 aturades en 10 minuts, ha permès al seu conjunt arribar als vestuaris amb un ajustat 14-16 en el marcador.

Spellerberg i l'espectacle de la Champions

El segon temps ha sigut un emocionant espectacle handbolístic entre dos conjunts que han quallat una gran actuació i no han renunciat a la victòria en cap moment. El Barça, a diferència d'alguns partits d'aquesta temporada, ha jugat molt concentrat, tot i tenir petites errades.

D'altre banda, el veterà Bo Spellerberg (35 anys), que durant més d'una dècada ha liderat el joc de la selecció danesa, ha sigut el millor dels locals durant el segon període. El lateral, que ha agafat el testimoni d'Andersson, ha mostrat un exquisit ventall d'assistències i gols que han fet somiar als locals en la remuntada (20-24 min. 45).

En els instants finals, el partit ha sigut un continu intercanvi de grans accions per part de tots dos equips. Les defenses, en cert moments, s'han imposat al joc ofensiu de danesos i catalans. El duel sota pals entre Saric i Cleverly, a més, ha sigut genial.

A falta de dos minuts per acabar el xoc i amb 25-26 en el marcador, el porter blaugrana ha evitat que el Kolding empatés el matx de la mà de Karlsson. En la següent acció, un gol de Lazarov des dels 10 metres ha semblat segellar la victòria catalana. El Kolding, però, arropat per la seva afició, ha fet un últim esforç i ha aconseguit un meritori empat gràcies a un gol de penal.

El lateral macedoni, novament, ha pogut desnivellar el partit de falta directe, però el seu llançament ha sigut aturat per Cleverly, el gran heroi aquest diumenge dels danesos. El Barça, d'aquesta manera, segueix líder del grup B de l'EHF Champions, empatat amb el Kolding.