BARÇA
Esports 05/10/2015

Un grup de socis reclama al Barça que modifiqui la forma de reubicar localitzats als partits de la Champions

La UEFA es queda una sèrie de localitats a la millor zona del Camp Nou

Efe
2 min
El mosaic del Camp Nou / REUTERS

BarcelonaUn grup de socis ha sol·licitat al Barça que modifiqui la forma de reubicar seients al Camp Nou en els partits de la Lliga de Campions, en els quals uns 500 socis han de cedir a la UEFA la seva localitat, preferentment a les graderies de tribuna, des de fa unes temporades.

El Barça, igual que la resta d'entitats que competeixen a la Lliga de Campions, ha de cedir una sèrie de competències, com la publicitat estàtica o l'explotació d'un nombre de seients per a patrocinadors de la UEFA, o un 5% del seu aforament per als seguidors rivals. En el cas del Barça i el Camp Nou, el feu blaugrana s'ha vist obligat a lliurar a la UEFA 450 seients, que es converteixen en 650 a partir de vuitens de final, i que estan situats en la millor zona de l'estadi, a la primera i segona graderia de tribuna.

De fet, la UEFA reclama als clubs que els seients siguin a la zona que delimiten les línies de l'àrea gran dels dos camps, és a dir, la zona central i voltants, a la dreta i l'esquerra.

Aquesta situació ha portat alguns socis del Barcelona a qüestionar aquesta decisió, com la que encapçalen els germans Glòria i Jordi Caballé, que des de fa anys estan reclamant al club que cessi aquesta reubicació, sempre de les mateixes cadires, i que es porti a terme una rotació a tot l'estadi, cosa que un representant del club ha avançat a l'agència Efe que amb vista a la temporada que ve es podrà posar en pràctica.

De fet, aquesta temporada el Barça s'ha vist obligat a centrar-se en el canvi d'ubicació de mig miler dels seus socis a tribuna, justament a la zona noble, perquè la UEFA reclama que els seients que li correspon cedir a l'equip català estiguin en la millor ubicació del Camp Nou.

"Que ens facin arribar còpia de la presumpta normativa de la UEFA en la qual diuen que es basen vostès per procedir a les reubicacions de localitats, i que un cop valorada determinarà la nostra postura a seguir. O si escau, que se'ns permeti consultar-la", afegeix un burofax enviat al club per aquests socis.

Segons el Barcelona, alguns dels socis afectats han rebut "tota mena d'explicacions", encara que entén l'entitat que a alguns "no els ha satisfet", però el Barça insisteix que molts dels associats que han hagut d'abandonar les seves localitats han estat reubicats "en millors zones de l'estadi, encara que d'altres no".

stats