LLIGA ASOBAL BAUHAUS
Esports 04/04/2015

El Barça torna a superar el Naturhouse més valent del curs (38-28)

Els de 'Jota', que han jugat durant gran part del primer temps amb porter-jugador, han encaixat una nova golejada

Gonzalo Romero
3 min
Garabaya atura Karabatic / FCB

BarcelonaMateix rival, diferent escenari i idèntic resultat. El Barça d'handbol ha tornat a superar el Naturhouse La Rioja (38-28) tres dies després d'eliminar-lo de la Copa del Rei. Els blaugranes no han tornat a donar opció al seu rival, que tot i mostrar la seva faceta més valenta al Palau, ha acabat encaixant una nova golejada.

Jesús Javier González ha apostat per utilitzar la figura del porter-jugador des de la primera acció en atac posicional, amb 0-2 en el marcador. El tècnic visitant ha repetit la mateixa estratègia que va utilitzar davant el Veszprém hongarès al partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions (31-37 pels espanyols).

'Jota' ha pensat que el seu equip només podia aconseguir situacions clares de llançament amb un home més a pista. Això parla molt de la capacitat d'intimidació dels de Xavi Pascual, una de les plantilles més potents del món. El seu conjunt, amb un gran joc d'extrems i una bona capacitat per jugar els 2x2 amb el pivot, però, no ha sabut llegir el plantejament que ha marcat el seu preparador.

Idees i decisions

Miguel Sánchez i sobretot Patrick Eilert, aquest dissabte titular en tasques ofensives al lateral dret –posició que ocupa el talentós Luis Felipe Jiménez–, han abusat del xut exterior, la opció més precipitada i menys efectiva, que ha permès als de casa trencar el xoc.

Un bon 8-5 en el marcador ha passat a ser un clar 11-6 en tan sols tres minuts. Els jugadors de Xavi Pascual s'han dedicat a fer un improvisat concurs de llançaments de camp a camp. Fins a 5 gols han aconseguit el conjunt blaugrana. Nikola Karabatic ha somrigut i ha gaudit més que ningú amb cada xut, que ha creuat el 40x20, teledirigit i programat des dels 9 metres de la seva àrea.

A més, Víctor Vigo, l'home que ha portat el peto, ha hagut de defensar la porteria en més d'una ocasió, protagonitzant l'anècdota del partit. Ni la presència de 'Juanín' García i Albert Rocas als extrems, que han sortit a pista després d'un temps mort de 'Jota' al minut 15, ha evitat que els catalans tanquessin el primer període amb un contundent 19-13.

El Barça no es podia permetre un ensurt ni un mal resultat abans d'encarar els vuitens de final de la Champions. Comença el tram decisiu del curs i l'equip blaugrana ha demostrat estar en més que bona forma. El gran nivell d'intensitat mostrat al primer temps, però, ha baixat lleugerament a la represa.

Mesurar la intensitat

El Naturhouse, amb només set jugadors a pista i amb un Philip Stenmalm entonat, ha aconseguit reduir l'avantatge de l'equip dirigit per Xavi Pascual (20-17). Els riojans, que no han jugat el seu millor partit, han millorat, i això s'ha vist reflectit en el marcador.

Dinàmica que només ha durat unes accions, ja que els catalans s'han posat la granota de treball i han acabat signant una nova golejada. Amb Gonzalo Pérez de Vargas (1 gol i 34,9% d'efectivitat en aturades) entonat sota pals i Karabatic (7 gols) i Lazarov (8) endollats en atac, el Barça és gairebé inexpugnable.

Contra els de 'Jota', el francès i el macedoni han estat letals. De la mà dels tres jugadors ha vingut la darrera reacció blaugrana, gràcies a un parcial 5-0 (25-17). Amb el partit clarament resolt, Pascual ha rotat encara més la seva banqueta i ha donat entrada a Víctor Sáez i Wael Jallouz, els homes que menys minuts han disputat.

L'extrem, que forma part del primer equip barceloní des de la lesió del seu company Aitor Ariño, i l'ex del Kiel han tornat a veure porteria i han aportat un plus de competitivitat als últims 10 minuts de xoc, notablement soporífers degut a les contínues badades defensives dels visitants.

Els del Palau s'han acabat passejant (38-28) davant un impotent Naturhouse, segon classificat de la Lliga Asobal Bauhaus. El triomf català, de fet, no fa més que evidenciar l'enorme diferència econòmica i esportiva entre el vigent campió i la resta dels equips que conformen la competició estatal, que podria ser blaugrana el proper cap de setmana. Pel Barça, dos punts més al cap i a la fi.

stats