LLIGA BBVA
Esports 01/02/2015

El Barça mossega més fort en un partit elèctric al Camp Nou (3-2)

El Vila-real s'avança dos cops però cau derrotat contra un equip en plena ratxa positiva

Toni Padilla
Leo Messi abraça Rafinha / LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaLa pitjor entrada de la temporada en partit de lliga, per veure un dels millors partits de la temporada al Camp Nou. Un rival magnífic, el Vila-real, ha punxat dos cops el Barça abans de caure derrotat per un equip (3-2) que sembla gaudir amb els partits trencats i verticals. Com al Vicente Calderón, l'equip de Luis Enrique s'ha fet un fart d'anar amunt i avall, abonant-se a l'intercanvi de cops en confiar en la contundència de la seva davantera. Quan Messi i Neymar juguen al teu equip, rebre gols no importa tant, ja que saps que en pots fer més. El Vila-real s'ha convertit en el quart equip a fer dos gols al Barça aquesta temporada, el primer al Camp Nou. Però el Barça ha mossegat més fort.

Luis Enrique ha deixat a la banqueta Rakitic per donar minuts a un Rafinha valent per acompanyar l'equip de gala. El brasiler ha marcat un gol i ha entès bé el seu rol contra un Vila-real que portava una ratxa de 17 partits oficials sense perdre. I malgrat que el primer temps ha estat un monòleg ofensiu blaugrana, ha marcat primer l'equip de la Plana, gràcies a una jugada plena de rebots en què Cheryshev ha posat la cama de forma encertada. El guió era prou clar: domini d'un Barça que tocava i tocava, contra un rival que apostava la seva sort a la contra. Abans del gol visitant, Luis Suárez ha fallat dos gols ben clars. L'uruguaià viu encadenat a un destí que el porta a fabricar gols i ajudar els companys, i fallar ocasions. Si Neymar i Messi viuen un moment dolç, Suárez treballa fort però ho falla tot. De fet, ha estat Neymar qui ha empatat abans del descans, quan ja havia rebut unes quantes faltes, per afegir llenya al debat sobre el seu estil de joc.

A la segona part, el partit ha explotat. El domini blaugrana ha trontollat quan Piqué, imperial fins llavors, no ha controlat bé una pilota, i ha permès a un exjugador del Barça, Gio, creuar mig camp abans de donar el gol a l'argentí Vietto. El segon gol groguet, però, ha despertat la millor versió del Barça. Aquest equip també sap jugar amb el fetge i ha trencat el partit i l'ha convertit en una olla de grills. Primer, després de molts rebuigs, Rafinha ha empatat. I just després, Messi, qui era per tot arreu, ha rebut a la frontal, i ha superat Asenjo amb un xut delicat amb la dreta.

El Barça ha semblat sentir-se còmode amb aquest escenari esbojarrat, amb ocasions i curses. Luis Enrique, en lloc d'apostar per Xavi per amagar la pilota i controlar el ritme, ha decidit demostrar que ningú colpeja millor que l'equip blaugrana, i ha donat entrada primer a Mathieu per Busquets per aturar les contres del Vila-real, i després a Pedro per acabar de mossegar.

El Vila-real ha buscat el gol de l'empat amb canvis i atacs puntuals, però el Barça tampoc ha aconseguit sentenciar contra un rival derrotat, però capaç d'enviar un avís per a navegants de cara al partit de la Copa del Rei. El Barça segueix caminant amb pas ferm a la Lliga. Divertint-se i divertint. Però, també, amb patiments a l'esquena.