Barça
Esports Barça 23/12/2022

50 milions o renovació: els plans del Barça amb "el millor extrem del món"

Ousmane Dembélé, pendent de renegociar un nou contracte, vol refer-se de la mala actuació a la final del Mundial

4 min
Ousmane Dembélé durant un partit del curs passat a l'Europa League

BarcelonaEl trencaclosques amb Ousmane Dembélé al Barça continua. La seva renovació el juliol passat va ser una pilotada endavant. Després de mesos de negociacions frustrades, es van trencar les relacions entre la cúpula esportiva del club i la representació del jugador. Fins i tot, va ser apartat de la disciplina del primer equip. Un càstig que Xavi Hernández, el principal valedor del francès, va haver d'acatar durant els últims dies del mercat d'hivern.

Finalment, Dembélé va acabar renovat a l'estiu. El cas va arribar fins a escenaris rocambolescos, amb l'ex del Borussia Dortmund anant a entrenar-se malgrat que el seu contracte havia expirat i encara no n'havia signat la renovació. Ell sempre havia mantingut que volia continuar al club, però els seus gestors van tensar la corda esperant ofertes més suculentes que la blaugrana. Finalment es va arribar a un acord que preveia la renovació per dues temporades, fins al 2024, i una clàusula de rescissió que passava dels prohibitius 400 milions d'euros a 100. Però, segons ha pogut confirmar l'ARA, amb una concessió: l'estiu vinent, durant els mesos de juny i juliol, Dembélé podria trencar el seu vincle amb l'entitat i marxar a un altre club a canvi de 50 milions d'euros.

Abocats a aquest escenari, hi ha diversos camins possibles pel que fa a la continuïtat o la sortida de Dembélé. A favor del francès remen les seves ganes de continuar de blaugrana. L'entorn del futbolista assegura a aquest diari que el Mosquit té ganes de tornar a la feina i refer-se de la mala actuació a la final del Mundial, en què va ser substituït abans del descans després d'haver sigut un habitual en l'onze inicial de Didier Deschamps. Xavi també continua defensant-lo, tant internament com públicament. En una entrevista recent a Barça TV, el tècnic va tornar a elogiar-lo. Quan li van preguntar si continuava pensant que era el millor "extrem del món", Xavi va afirmar: "Sí, crec que és el millor en la seva posició".

"L'Ousmane marca diferències. Si no a cada partit, cada dos. Des del principi de la temporada [20 partits oficials], ja ha donat set assistències i ha marcat cinc gols. No hi ha jugadors del seu tipus, sobretot tenint en compte la manera com volem jugar nosaltres: que encari, que tingui un contra un...", va desenvolupar Xavi. Això sí, l'entrenador també admet que continua sent un jugador amb molts detalls per polir i que ha de millorar, especialment en la presa de decisions, per evitar que l'equip pateixi situacions de risc per culpa dels seus errors. "A vegades va a 200 per hora i no veu l'opció de fer una passada, i l'ha de veure".

Xavi també va assegurar a l'entrevista que Dembélé se sent "feliç al Barça". I què en pensa el club? A la cúpula esportiva no es descarta la seva continuïtat, però hi ha divisió d'opinions. Hi ha veus de pes pròximes al president Joan Laporta que consideren que l'extrem francès hauria de continuar al club i, per tant, negociar-hi una nova renovació —que es continuï ajustant a les directrius econòmiques de l'entitat—, i n'hi ha que asseguren que "no hi ha pressa" per asseure's amb els representants del futbolista. Aquest escenari de relativa calma preveu una hipotètica sortida Dembélé a l'estiu, una tesi que tampoc es descarta als despatxos nobles del Camp Nou. Però, malgrat no tenir pressa per renovar-lo, l'entitat és més partidària d'ampliar el vincle del jugador: bé per garantir-ne la continuïtat i així satisfer els desitjos de Xavi i el cos tècnic, bé per obtenir-ne un traspàs superior als 50 milions d'euros pels quals podria abandonar el club els mesos de juny i juliol. Si el futbolista surt, com ja ha explicat l'ARA, hi ha alternatives a cost zero com Marco Asensio, que continua sense renovar amb el Madrid.

Raphinha, Memphis i... Abde

La sortida de Dembélé també ajudaria a alliberar fair play financer, el gran taló d'Aquil·les de l'entitat blaugrana, que continua enemistada amb el president de la Lliga, Javier Tebas. El club té aquesta parcel·la excedida en una xifra que oscil·la entre els 25 i 30 milions d'euros. I, tal com ja va publicar l'ARA, la retirada de Gerard Piqué a mitja temporada només suposa un estalvi, en termes de fair play, de cinc milions d'euros. Per aquest motiu, el club, que no descarta aconseguir algun ingrés extra via un acord de patrocini, no preveu reforçar la plantilla aquest mercat d'hivern.

En canvi, sí que voldrien agilitzar la sortida de Memphis Depay, tot i que els gestors blaugranes tenen coll avall que el davanter neerlandès, que va arribar de la mà de Ronald Koeman, esgotarà el segon any de contracte i se n'anirà lliure a l'estiu sense deixar ni un pessic a les arques del club. Si també es completés la sortida de Dembélé a l'estiu, això impulsaria Raphinha, que ha signat un Mundial discret malgrat ser titular amb el Brasil. Al Barça, l'ex del Leeds United és suplent per darrere del francès: Raphinha ha disputat aquest curs 856 minuts, respecte als 1.289 del francès. A més, Xavi preveu el retorn d'Abde, cedit a l'Osasuna, la temporada vinent.

Ousmane Dembélé i Kylian Mbappé, subcampions del Mundial amb la selecció francesa
stats