BARÇA
Esports Barça 18/04/2012

El Chelsea s'avança en l'eliminatòria contra el Barça, però el Camp Nou dictarà sentència (1-0)

Els de Guardiola han tingut la possessió, però han topat amb un conjunt molt defensiu. Drogba, just abans del descans, ha fet el gol dels londinencs

Nuria García
Andrés Iniesta intenta controlar la pilota a Londres

BarcelonaEl Barça no ha pogut marcar aquest dimecres al vespre a Stamford Brigde. En el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions, els de Guardiola han tingut la possessió durant pràcticament tot el partit, han tocat, han desplegat el seu joc, però no han estat encertats de cara a porteria. Els blaugranes han topat amb la falta d'encert i amb un gran Cech, que ha aturat totes les rematades que han anat entre els tres pals.

El Chelsea, que no ha generat gaires oportunitats, s'ha trobat amb el gol fregant el descans, i durant la segona part ha defensat un resultat favorable, a l'espera del que passi el proper dimarts al Camp Nou.

El Barça ha fet una gran primera part. Els de Guardiola han dominat i han estat els que han creat les ocasions de gol. Ben aviat ha estat Alexis qui ha avisat amb un xut que ha picat al travesser (min. 8). Cesc també hauria pogut marcar (min. 16), però ha rematat malament després que li arribés un refús dins l'àrea de Cech.

La primera oportunitat del Chelsea ha arribat al minut 18, però Mata ha rematat alt. La pilota era clarament per al Barça, que tocava i tocava i s'apropava amb perill a la porteria de Cech. Després d'una llarga jugada en què gairebé han participat tots els jugadors blaugranes, la rematada de Xavi ha estat desviada a córner per la defensa dels londinencs (min. 21).

Tot just tres minuts més tard, ha arribat la jugada polèmica del partit. Iniesta ha marxat de Cahill i aquest, quan eren dins l'àrea, l'ha empès quan s'ha vist superat pel manxec. Tot i que els blaugranes han reclamat penal, l'àrbitre del partit no ho ha considerat així. Al minut 26, Cech ha refusat amb els punys un xut de Cesc i, tot just un minut més tard, Messi ha rematat de cap una centrada d'Alexis, però Cech ha pogut aturar la pilota.

I al minut 42, Messi ha fet una gran jugada des del camp propi i li ha cedit la pilota a Cesc, però Cole ha refusat des de la mateixa línia de gol quan la pilota ja entrava dins la porteria. Del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0. Com ja va dir Cesc en la roda de premsa prèvia al partit: "Amb l'Arsenal sempre passava el mateix, dominàvem, teníem la pilota i a la primera contra seva Drogba et feia gol". Així ha estat. Al minut 45, Messi ha perdut una pilota al mig del camp, Lampard l'ha recuperat i li ha passat a Ramires. Aquest ha centrat i Drogba ha superat Valdés abans del descans.

Després del pas pels vestidors, el Chelsea s'ha tirat enrere i, si abans el Barça dominava, ara ho feia més. Tot i això, amb els londinencs tancats, crear ocasions era encara més complicat. Adriano ha estat el primer de provar sort (min. 50), amb un xut que Cech ha refusat. Novament el porter del Chelsea ha estat qui ha salvat el seu equip. Messi i Alexis, amb un xut que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria local, han tingut dues ocasions gairebé consecutives.

El Barça seguia intentant-ho, mentre Drogba seguia perdent temps tirant-se al terra en cada petit contacte que notava, fet que desesperava els blaugranes. Els de Guardiola han vist com el Chelsea seguia mirant enrere, defensant el resultat favorable. I el Barça ho ha intentat de totes les maneres possibles. Les faltes s'han estavellat a les tanques, les rematades, al cos dels defenses, o han acabat refusades per Cech. Els blaugranes han perdonat a la primera part i, tot i tenir la possessió de la pilota durant els 90 minuts, a la segona part no han pogut superar el mur defensiu que ha plantejat Di Matteo.

A les acaballes, Puyol ha tingut el gol amb una rematada de cap que Cech, novament Cech, ha refusat a córner. En l'últim sospir, Pedro ha tornat a enviar una pilota al pal i el refús Busquets ha enviat la pilota als núvols.

CHELSEA 1

BARÇA 0

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Mikel, Lampard, Meireles; Ramires (Bosingwa 87'), Drogba i Mata (Kalou 73').

Barça: Valdés; Alves, Mascherano, Puyol, Adriano; Xavi (Cuenca 86'), Busquets, Iniesta; Alexis (Pedro 65'), Messi i Cesc (Thiago 78').

Gols: 1-0 (45') Drogba.

Àrbitre. Felix Brych (alemany). Targetes grogues: a Ramires (68'), Pedro (70'), Busquets (75') i Drogba (85').