BARÇA
Esports Barça 01/03/2011

Tito Vilanova: “Sempre és important que en Pep hi sigui, però al final els que juguen són els jugadors"

El segon entrenador del Barça ha estat l'encarregat de substituir el tècnic, Pep Guardiola, que pateix lumbàlgia i és dubte per viatjar a València dimecres

Nuria García
2 min
Tito Vilanova, segon entrenador del Barça.

BarcelonaTito Vilanova ha estat l'encarregat de dirigir l'entrenament i de sortir a parlar en la roda de premsa prèvia al partit de Lliga contra el València, després que Pep Guardiola no pogués fer-ho a causa d'una lumbàlgia que el fa ser dubte fins demà.

"En Pep portava molts dies amb molèsties i avui ja no ha pogut més. M'ha dit que no s'hi veia amb cor. Ha baixat a baix, l'han tractat, però no ha pogut seguir. És el primer entrenament que es perd en tres anys", ha dit Vilanova, que sobre la possible absència del tècnic a la banqueta de Mestalla ha dit: "Si no pot ser-hi, no pot ser-hi. Sempre és millor que no hi hagi canvis, però a la Champions amb el Bayern tampoc hi era, a la banqueta. Sempre és important que en Pep hi sigui, però al final els que juguen són els jugadors".

Del partit contra el València, Tito Vilanova ha dit que són conscients que els "costarà molt guanyar". "El València és un equip que pressiona molt bé la sortida de pilota, l'Emery ens coneix bé. S'arrepleguen bé al seu camp i, a la contra, són molt perillosos. Tenen molta velocitat i a més, en l'estratègia, són un equip molt bo, van molt bé de cap", ha explicat.

Amb Guardiola a la banqueta, el Barça encara no ha guanyat el València a Mestalla i Vilanova creu que aquest fet és degut al rival, no pas a l'estadi. "Mestalla no té res en particular, el que ho té és el València. Nosaltres a Mestalla vam guanyar una final de Copa del Rei, és un gran camp. El problema el tenim amb el València. Porta 11 partits sense perdre, l'últim contra el Madrid al Bernabéu".

L'ajudant de Guardiola també ha parlat de Xavi, que ha entrat en la convocatòria després de superar la seva lesió al soli. "És el primer dia que ha fet tot l'entrenament amb nosaltres; caldrà parlar amb els metges per saber quina és la seva evolució i saber si pot jugar els últims 20 minuts o pot sortir d'inici. Com que encara ens queden moltes hores, ho decidirem demà", ha assegurat, a més d'apuntar que el viatge de Villa a causa del judici en què ha de comparèixer no afectarà el davanter asturià.

Vilanova també ha estat preguntat per les declaracions de Mourinho, en què insinuava que el calendari afavoria més el Barça que el Madrid: "Ell està en el seu dret de donar la seva opinió. Em segueix semblant un gran entrenador".

Amb un triomf a Mestalla, el Barça es quedaria a deu punts del Madrid, a l'espera del que facin els blancs contra el Màlaga dijous, però Vilanova assegura que no pensa en això: "No crec que afrontem els partits pensant que hem de donar un cop moral al Madrid, els afrontem amb la mentalitat de guanyar. Hem d'anar a molts camps difícils i també tenim visites complicades, queda molt. Hem d'intentar seguir sumant de tres en tres per intentar mantenir o ampliar la distància. No podem afrontar cap partit amb tranquil·litat", ha reconegut.

stats