BARÇA
Esports Barça 24/08/2012

El Barça guanya però el 3-2 al Camp Nou dóna vida al Madrid per a la tornada

Els de Tito Vilanova passen del gairebé 4-1 al 3-2 en només un minut després d'una errada de Víctor Valdés en la sortida de la pilota que ha aprofitat Di María

Nuria García
2 min
El blaugrana Leo Messi intenta superar Coentrao en el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un triomf en l'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid. Els de Tito Vilanova, que han començat el partit perdent per un gol de Cristiano Ronaldo, han reaccionat i han aconseguit col·locar-se amb un 3-1 al marcador gràcies als gols de Pedro, Messi i Xavi. A les acaballes però, el Madrid ha retallat distàncies amb un gol de Di Martía després d'una errada de Valdés en la sortida de la pilota.

La primera part ha començat molt igualada fins que el Barça ha començat a tocar i a dominar. Tot i això, les ocasions no han arribat amb facilitat i ha estat el Madrid, que creava perill amb contraatacs, el primer en arribar a la porteria contrària. Cristiano ha fet una passada llarga cap a Benzema i, quan aquest estava a punt de controlar, Piqué s'ha avançat i ha evitat el perill dels blancs (min 8).

La primera ocasió del Barça ha arribat de les botes de Messi (min 19). El xut de l'argentí, des de la frontal, ha sortit fregant el pal de la porteria de Casillas. Mica en mica el Barça s'ha fet amb la possessió de la pilota i ha aculat el Reial Madrid. El Barça ha aconseguit tornar a arribar amb perill a la porteria madridista amb un xut potent de Pedro que Casillas ha enviat a córner (min 31).

Però tot i que la possessió era per al Barça, tot just començar la segona part el Madrid s'ha avançat en el marcador. Özil ha servit un córner i Cristiano Ronaldo, a la frontal de la petita, s'ha avançat a Busquets i de cap, ha sorprès Valdés (min 55). La reacció del Barça ha estat impecable i en la següent jugada, Mascherano ha fet una gran passada llarga cap a Pedro, que ha marxat de Coentrao, ha controlat abans de xutar i superar Casillas (min 56).

Després de dos caigudes d'Alexis dins l'àrea que l'àrbitre no havia xiulat, Clos Gómez sí que ha xiulat penal quan Sergio Ramos ha escombrat Iniesta dins l'àrea. Messi ha col·locat els blaugranes per primer cop pel davant al marcador, ja que l'argentí no ha perdonat des dels onze metres.

El tercer gol per als de Tito Vilanova l'ha marcat Xavi. Iniesta ha fet una gran jugada d'Iniesta i, després d'escapar-se de tres jugadors del Madrid, ha fet passar la pilota entre dos jugadors del Madrid per fer-la arribar a Xavi, que ha definit davant Casillas.

A les acaballes però, Messi no ha pogut marcat el 4-1 davant Casillas i just en la següent acció, el Reial Madrid ha aconseguit retallar distàncies. Adriano ha fet una passada enrere després d'una recuperació cap a Valdés, que s'ha adormit per treure la pilota i Di María li ha pispat la cartera i ha fet el segon del Madrid.

BARÇA 3

REIAL MADRID 2

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Xavi (Cesc 82'), Busquets, Iniesta; Alexis (Tello 71'), Messi i Pedro.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Coentrao; Khedira, Xabi Alonso; Callejón (Di María , Özil, Cristiano Ronaldo i Benzema.

Gols: 0-1 (55') Cristiano Ronaldo. 1-1 (56'). Pedro. 2-1 (69') Messi, de penal. 3-1 (77') Xavi. 3-2 (85') Di María.

Àrbitre: Clos Gómez (comitè aragonès). Targetes grogues: a Xabi Alonso (10'), Arbeloa (43'), Mascherano (44') i Albiol (50').

stats