LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 07/11/2012

El Barça ensopega al Celtic Park i la classificació per als vuitens haurà d'esperar (2-1)

El Celtic ha marcat a la sortida d'un córner i culminant un contraatac. Messi, a les acaballes, ha retallat distàncies, però ha topat amb un equip molt defensiu

Nuria García
Pedro, pressionat per Ledley i Ambrose, intenta endur-se la pilota

BarcelonaEl Barça ha topat amb un Celtic molt defensiu i ha caigut derrotat al Celtic Park. Els de Tito Vilanova han posat el futbol i les ocasions sobre el terreny de joc davant d'un equip que ha aconseguit un gol a pilota aturada (minut 20) i s'ha tancat al darrere defensant amb ungles i dents el resultat favorable. A les acaballes, i amb el Barça abocat a l'atac, els locals han fet el segon, obra de Watt, que ha culminat un contraatac. Amb el temps reglamentari complert, Messi ha fet el 2-1 i ha celebrat el gol fent la pipa, dedicant-li al seu fil.

El Barça tenia aquest dimecres la primera oportunitat de classificar-se per als vuitens de la Lliga de Campions, però no ha pogut guanyar. Els de Tito Vilanova han estat els primer d'avisar. Xavi ha rematat després de diversos refusos del Celtic, però Alexis ha tocat la pilota, que ha acabat fora (minut 6). Tot just dos minuts més tard, Messi, des de la frontal, ha enviat la pilota per sobre del travesser. Mentre el Barça intentava arribar a porteria tocant i tocant, el Celtic intentava sorprendre amb contraatacs.

D'aquesta manera, els escocesos han forçat un córner. Mulgrew l'ha servit, i Wanyama, al segon pal, ha rematat de cap gairebé sense oposició (minut 20). El Celtic hauria pogut ampliar distàncies, però la centrada de Mattheus ha anat a parar a les mans de Valdés abans que Samaras pogués rematar. A partir d'aquí, el Barça ha pressionat amb insistència. Primer, un xut de Messi ha tocat el travesser i ha marxat fora (minut 28); al minut 32, una rematada de Xavi ha sortit desviada i, al minut 36, Alexis ha enviat, de cap, la pilota al pal dret de la porteria de Forster abans del descans.

El guió del partit ha seguit igual després pel pas dels vestidors: el Barça ha seguit amb la possessió de la pilota, mentre el Celtic, arreplegat al darrere, provava sort al contraatac. Al cap de cinc minuts, una rematada de cap de Pedro després d'una centrada d'Alves, ha sortit desviada. Al minut 55, Messi ha provat sort amb un xut de rosca que Forster ha aturat i, tot just cinc minuts més tard, Alexis ha tingut una doble oportunitat, però per partida doble ha topat amb el porter del Celtic, que ha estat el gran protagonista del seu equip.

Al minut 76, Iniesta ha xutat des de la frontal, però la pilota ha sortit alta. Quan només quedaven vuit minuts per al final i amb el Barça abocat a l'atac a la recerca de l'empat, Forster ha aturat un xut de falta de Messi. Del possible empat s'ha passat al 2-0, cosa que ha provocant la bogeria al Celtic Park. Forster ha servit de porteria en llarg, Xavi no ha pogut refusar al mig del camp i Watt ha recollit la pilota i ha encarat la porteria blaugrana. El jugador del Celtic ha superat Valdés amb un xut creuat, culminant el contraatac dels escocesos.

Amb el temps reglamentari complert, Messi ha aconseguit retallar distàncies i ha celebrat el gol fent la pipa, dedicant-li al seu fill Thiago. El Barça ha intentat empatar el matx amb insistència, però els de Tito Vilanova no han pogut marcar el segon gol.