Barça
Esports Barça 07/11/2012

Johan Cruyff: "Al final és molt més rendible recórrer al planter"

L'exentrenador del Barça ha reafirmat aquest dimecres el seu posicionament a favor del futbol base

Efe
2 min
Johan Cruyff va valorar l'actualitat del Barça de dins i fora del terreny de joc.

BarcelonaJohan Cruyff, exentrenador del Barça, ha reafirmat aquest dimecres el seu posicionament a favor del planter i ha assegurat que és "molt més rendible" recórrer al futbol base que fer fitxatges per formar un equip.

"Quan comences cal usar una mica tot, es tracta de com eduques els jugadors. Alguns clubs determinats són molt diferents i difícils i moltes vegades no té a veure amb la qualitat: la pressió des de fora és moltes vegades més important que la qualitat", ha afirmat Cruyff després d'un acte de la seva Fundació a Barcelona en el qual ha inaugurat una pista esportiva en una escola per a discapacitats.

D'aquesta manera, l'holandès ha indicat que si des de petits s'educa els jugadors els serà molt més fàcil superar aquesta pressió, mentre que si es fitxen d'altres equips serà una sorpresa. "La inversió potser és la mateixa, perquè mantenir el futbol base també costa, però saps el que tens. Penso que al final és molt més rendible recórrer al futbol base, a la gent del país. El Milan de Sacchi n'és un exemple, l'Ajax de la meva època, el Barça d'ara, té molta més vida", ha manifestat.

Per a l'exentrenador blaugrana sempre s'ha tingut "el vell pensament" que cal comptar amb algú amb experiència, mentre que la seva opinió és que "on hi ha poca experiència hi ha molta frescor", l'excusa perfecta per donar oportunitats als joves del planter.

El tècnic ha repassat l'actualitat futbolística i no s'ha vist sorprès per l'arrencada del Barça de Tito Vilanova, el millor d'un tècnic a la banqueta culé. "No sorprèn. Tothom sabia que era nou i que abans estava en una altra posició. Quan veus la qualitat humana dels jugadors dins del camp, no sorprèn que protegeixin l'entrenador, tothom va no al 90 per cent, sinó al 110", ha comentat.

Així, Cruyff ha precisat: "sempre és important afegir alguna cosa més quan tens una base", i és el que ha fet Vilanova amb el joc una mica més vertical.

D'una altra banda, el tècnic ha comentat el fitxatge de Txiki Begiristain -exdirector esportiu del Barça- pel Manchester City, i després d'elogiar el seu pas pel club català -creu que no ha tingut el reconeixement que mereix- ha assegurat que és "impossible" que faci una còpia del Barcelona.

Finalment, Cruyff ha assenyalat que el futur de Pep Guardiola no depèn dels diners, perquè l'exentrenador del Barça "pot elegir el vulgui i com ho vulgui".

stats