Barça
Esports Barça 02/02/2022

Adama torna al Barça per quedar-s'hi

El club "espera executar" l'opció de compra de l'extrem, que jugarà sis mesos cedit

2 min
Adama Traoré, durant la seva presentació al Camp Nou com a nou jugador del Barça

BarcelonaAdama Traoré torna al Barça, set anys després. De moment en forma de cessió, fins al final de temporada, però l'objectiu del club és que el futbolista s'acabi quedant a Barcelona més enllà de l'estiu. Així ho ha confirmat el president, Joan Laporta, durant la presentació de l'extrem, de 26 anys, que fins ara estava jugant al Wolverhampton anglès.

"L'opció de compra és lliure, no obligada. Ja hi ha unes quantitats fixades i ens asseurem a final de temporada per parlar-ne. Desitjo que puguem exercir aquesta opció, és la nostra voluntat. Agraïm molt l'esforç econòmic que ha fet, i ja sap que el club ho tindrà en compte", apuntava el president blaugrana durant la presentació d'Adama, on destacava que la seva arribada "aportarà gol, que és el que necessita el Barça".

"He estat set anys fora de casa i faré tot el possible perquè la gent estigui contenta amb mi, perquè jo també estic molt content de tornar", comentava Adama, que portarà el dorsal 11. "Físicament tinc més experiència. Jugar en una lliga diferent m'ha fet aprendre moltíssim. He tingut grans entrenadors i he jugat amb diferents sistemes de joc. La lliga anglesa té molta més exigència física, i això m'ha ajudat a créixer", deia el jugador de l'Hospitalet.

Joan Laporta i Adama Traoré.

Adama ve per jugar només d'extrem

Amb la seva arribada, el Barça passa a tenir deu jugadors d'atac –incloent-hi Dembélé i el lesionat Ansu Fati–. Adama, però, no té por de la competència i ha desvelat que ja havia parlat amb Xavi sobre la seva tasca al terreny de joc. "L'entrenador em demana el mateix que demana a tots els extrems de l'equip. Que pensi en el meu talent, en el meu un contra un, en la meva capacitat per desbordar, en els gols... El més important és que siguem competitius, independentment de l'equip contra el qual juguem".

Adama ha jugat durant la seva carrera d'extrem i de carriler. I també s'havia arribat a especular sobre la possibilitat que, al Barça, pogués reconduir-se cap al lateral, una posició que no està tan ben coberta com d'altres. El futbolista, però, ho ha descartat. "Xavi em vol d'extrem".

Laporta: "Has canviat molt!"

La presentació d'Adama s'ha fet a l'Auditori 1899 amb presència del jugador, el president Laporta i també el director de scouting internacional del Barça, Jordi Cruyff. L'acte, que ha començat amb retard, ha tingut un moment distès quan el president ha fet broma amb el jugador: "Has canviat molt!", deia, mirant-lo de dalt a baix. Adama havia escollit un vestit de color blau elèctric i unes sabates de disseny molt particulars, que han cridat l'atenció del màxim mandatari blaugrana. Al final s'ha posat la samarreta del Barça i s'ha dirigit cap al Camp Nou per fer els tradicionals tocs amb la pilota.

stats