Barça
Esports Barça 02/02/2022

Laporta vol perdre de vista Dembélé sense prendre mal

El president, "decebut" amb el jugador, s'arrisca a una possible sanció si l'aparta del primer equip

3 min
Joan Laporta, durant la presentació del 'forensic'

BarcelonaS'ha tancat el mercat de fitxatges i Ousmane Dembélé no s'ha mogut del Barça. El jugador no va acceptar l'oferta de renovació ni cap de les propostes per marxar cedit en els seus últims sis mesos de contracte, i ara el gran debat és si el futbolista tornarà a posar-se la samarreta blaugrana o si ja no tindrà més minuts d'aquí fins a final de temporada. La voluntat del president Joan Laporta és que no jugui més, però ha de ser molt curós amb les formes per evitar una possible sanció per incompliment de contracte. D'altra banda, els tècnics, que pensen només en clau futbolística, sí que volen comptar amb l'extrem. Si Haaland o Mbappé, que abandonaran els clubs respectius a l'estiu, poden continuar jugant amb normalitat, per què no ho podria fer Dembélé?

"És cert que els casos tenen similituds, però amb Dembélé estem decebuts", apuntava Laporta durant la presentació d'Adama com a nou jugador blaugrana. Una decepció futbolística i també una decepció personal. "Pensem que és un jugador de gran nivell, que ens va costar molts diners, i n'esperàvem alguna cosa més al camp. No hem pogut gaudir de tot el seu talent, només de manera intermitent", afegia el president, que assegurava haver-lo "tractat el millor possible, i a gust", però que això no ha sigut suficient. "Hem volgut entendre tot el que li ha passat. Hem entès les lesions, les recaigudes, la seva decepció personal, que no se sentís ben tractat pels mitjans de comunicació... I pensàvem que amb la renovació podríem fer un punt i a part. Començar de zero i veure una altra cosa, un jugador amb un talent extraordinari. Però no. Aquí radica la diferència".

Joan Laporta, gat vell, sap perfectament que no pot apartar Dembélé de la disciplina del primer equip. Fer-ho donaria peu a una possible denúncia, per part del jugador, per haver-li impedit dur a terme la seva tasca professional amb normalitat. Per tant, i a l'espera de trobar una sortida per al futbolista –no es descarta una possible rescissió contractual, pagant la quitança corresponent–, de moment es passa la patata calenta a l'entrenador, Xavi Hernández. "Hem de pensar en el curt termini, però també en el llarg termini. La decisió final és de l'entrenador, tenint en compte que la seva tasca és la de reconstruir un equip i pensar en la temporada vinent", deia el president. Per tant, n'hi ha prou que el jugador sigui un més en el dia a dia, però que es quedi a la graderia en els dies de partit per decisió tècnica. És, de fet, el que ha estat passant en els últims partits, en què no ha anat convocat. En aquest punt, Jordi Cruyff, director de scouting internacional del club, deia que Dembélé entrenava amb "normalitat i motivació" a la Ciutat Esportiva, però també aplanava el terreny per si finalment no torna a jugar. "La situació d'ara és diferent de la del desembre. No tenim urgències. Hem tingut reforços, sobretot en atac. Xavi té més opcions per escollir". Des del cos tècnic, però, es treuen les puces de sobre i diuen que la decisió s'abordarà "amb calma en els pròxims dies" amb la cúpula esportiva. Segons les mateixes fonts, i tal com explicava l'ARA, la voluntat és la de reconduir la situació i poder comptar amb Dembélé, però "acataran" la decisió que prengui el club.

Una oferta de renovació que caducava

El Barça va estar parlant amb el futbolista francès sobre la renovació durant mig any. Les converses anaven a càrrec de Mateu Alemany, director de futbol del club, i Moussa Sissoko, el polèmic agent del futbolista. L'entitat va posar sobre la taula una proposta de renovació que el futbolista, finalment, va declinar. "Dembélé ens va reconèixer que era molt bona, però sabem que ja té algun tipus d'acord amb un altre club", explicava Laporta, que matisava que aquesta proposta de renovació va expirar el 20 de desembre (algunes fonts, van precisar, després, que el president hauria comès una errada i que, en realitat, volia referir-se al 20 de gener).

El president no donava xifres, però sí que aclaria que la petició que li estava fent Sissoko per renovar era "inabastable" per a una entitat que viu al límit del fair play financer. Segons diversos mitjans, pretenia cobrar 40 milions bruts per temporada, i una prima addicional de renovació de 40 milions més. Des que va expirar l'oferta del Barça, no hi ha hagut més converses per parlar de la renovació, sinó únicament "per trobar una sortida" per al futbolista, deia Laporta. Propostes que "incomprensiblement" Dembélé no ha acceptat, segons el parer del president. En qualsevol cas, el Barça deixava oberta la porta per si l'extrem s'ho repensa i al final vol parlar d'una hipotètica renovació, tot i que el president considera que les opcions són mínimes perquè ja s'imagina que Dembélé ho té tot amanit amb algun altre club.

stats