Barça

El Barça fitxa Aubameyang, però s'empassa Dembélé

El gabonès arriba lliure de l'Arsenal, mentre que el francès no ha acceptat cap destí d'última hora

4 min
Ousmane Dembélé i Ansu Fati a la graderia del Camp Nou el dia del Barça-Espanyol.

BarcelonaJornada frenètica a les oficines del Barça. Aquest dilluns a mitjanit finalitzava el termini per inscriure nous jugadors a les competicions i els negociadors culers van actuar a contrarellotge per lluitar pels seus objectius fins a l'últim moment. Durant moltes hores del dia, l'única certesa que hi va haver és la inscripció a temps d'Adama Traoré a la Lliga. El carriler de l'Hospitalet va entrenar a la tarda a les ordres de Xavi Hernández i podrà jugar diumenge contra l'Atlètic de Madrid. Més enllà d'Adama, Mateu Alemany i companyia van treballar per confirmar l'arribada d'un altre davanter. Un cop descartada la via Álvaro Morata, que era la prioritària per a Xavi, els esforços es van dirigir fa uns dies cap a Pierre-Emerick Aubameyang, golejador contrastat que no passava un bon moment a les ordres de Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal.

El davanter gabonès va ser el protagonista del dia a Barcelona. A mig matí va aterrar a l'aeroport del Prat en un vol privat per mirar de tancar la seva arribada al Barça, el club on vol rellançar la seva carrera. Va viatjar sense que l'Arsenal en tingués constància i va esperar en un hotel mentre els seus emissaris negociaven la desvinculació del club londinenc i el nou contracte amb l'entitat blaugrana. Aubameyang, que va passar la revisió mèdica al vespre, finalment arriba al Camp Nou lliure i no cedit. Firmarà fins al 30 de juny del 2023 i tindrà un salari que inicialment serà simbòlic en relació amb el que tenia a l'Emirates, on cobrava prop de 19 milions d'euros bruts anuals. L'exercici vinent, quan el Barça tingui més fair play, podrà percebre una fitxa més a l'altura de la seva qualitat. L'única manera d'encabir l'ariet a l'escala salarial actual passava per allargar-li el contracte i espaiar els emoluments pactats. Aquesta ha sigut la solució ideada per Alemany per desvincular el quart i últim fitxatge d'hivern del Barça del desenllaç del culebró Dembélé, que ha tingut un final infeliç per als interessos blaugranes.

Com que arriba com a agent lliure, el fitxatge d'Aubameyang no es va haver d'anunciar a correcuita perquè entrés als terminis. S'espera que el comunicat oficial es publiqui aquest dimarts, un cop quedin resolts els serrells del gabonès amb l'Arsenal, on ha jugat els últims anys i ha marcat 92 gols.

Com dèiem més amunt, Dembélé continuarà al club i esgotarà el contracte vigent, que s'acaba el 30 de juny. "Es queda al 100%", apuntaven a l'ARA fonts del vestidor. No hi ha hagut ni renovació ni sortida (aquesta era la disjuntiva que li plantejaven al Barça) i es quedarà a les ordres de Xavi, que ara haurà de decidir si el fa jugar o no en el tram final de la campanya, tot i que hi ha veus a l'entitat que advoquen per concedir-li una llibertat pactada abans del juny. L'entrenador egarenc s'ha posicionat les últimes setmanes amb el club i el va desconvocar dels últims dos partits a Bilbao i Vitòria, però en el seu dia va dir que enviar-lo a la graderia no era recomanable. "És una pena perquè tothom hi surt perdent, nosaltres i ell, que està del que diu el seu agent", lamenten al club, on admeten que l'extrem francès ha rebutjat totes les propostes d'última hora que li han arribat. Ni el PSG ni el Chelsea ni el Manchester United ni el Tottenham salvaran ara el Barça d'haver de pagar-li el contracte complet a un jugador que té molts números de passar-se el que queda d'any a la graderia. Moussa Sissoko somia amb una comissió milionària aquest estiu. La subhasta està oberta.

Iñaki Peña marxa cedit al Galatasaray

D'altra banda, sí que s'ha pogut tancar la cessió d'Iñaki Peña, que jugarà fins a final de temporada al Galatasaray. L'operació, que s'havia gestat al final de la setmana passada, es va acabar concretant aquest dilluns. El Galatasaray es farà càrrec de la fitxa del porter del filial, però no tindrà cap opció de compra per fitxar-lo –més enllà, esclar, de la clàusula de rescissió–. El Barça havia sondejat el mercat per trobar una sortida per al porter Neto, que no entra en els plans de Xavi, però no ha estat possible. En canvi, sí que ha pogut tancar la cessió de Peña, que buscarà minuts a la lliga turca amb l'objectiu de passar a ser membre de ple dret del primer equip, el curs vinent. D'aquesta manera, i si Neto marxés a l'estiu, Iñaki Peña faria parella amb Ter Stegen.

Pel que fa a altes, el Barça en suma quatre en un mercat d'hivern molt copiós. Alves va ser el primer a arribar, després Ferran Torres i, finalment, s'han tancat les incorporacions d'Adama i d'Aubameyang. És tanta la quantitat de nous efectius que tindrà Xavi que, de cara a l'Europa League, n'haurà de deixar un fora de la inscripció, perquè la UEFA només permet un màxim de tres cares noves a mitja competició. D'altra banda, en aquest període d'inscripcions també s'ha regularitzat la situació de Nico González, que passa a tenir fitxa del primer equip. Pel que fa a les baixes, el Barça ha perdut de vista Demir, que ha tornat al Rapid de Viena; Collado, cedit al Granada; Coutinho, de préstec a l'Aston Villa, i el Kun Agüero, que s'ha hagut de retirar per problemes cardíacs. Finalment, Luuk de Jong conservarà taquilla al Camp Nou. Com Neto i Umtiti, que estan fora dels plans dels tècnics.

stats