Barça
Esports Barça 30/01/2022

Dembélé no contesta al Barça

L’extrem segueix sense aclarir el seu futur i al club se li esgota el temps per fitxar un davanter

4 min
El joc multibanda de Moussa Sissoko, l’agent d’Ousmane Dembélé

BarcelonaJa només queden dos dies perquè es tanqui el mercat de fitxatges i al Barça comencen a tenir la sospita que, si no hi ha un canvi molt important en les properes hores, Ousmane Dembélé seguirà vinculat al club. L’extrem francès té propostes per marxar, bàsicament de la Premier League anglesa, però encara no s’ha decidit, bàsicament perquè ningú li ofereix les condicions econòmiques que té ara mateix a Barcelona. Mentrestant, l’entitat que presideix Joan Laporta es manté inflexible i segueix amb el mateix discurs dels últims dies: o renova a la baixa o se’n va, però si es queda sense retocar el contracte passarà el segon tram de la temporada a la graderia.

Dembélé, que acaba contracte el 30 de juny del 2022, és una de les fitxes més altes de la plantilla. Ja fa mig any que van començar les negociacions entre Mateu Alemany, el director de futbol del Barça, i Moussa Sissoko, el polèmic agent de l’extrem francès. Però per ara no s’ha arribat a un acord. El problema és que el temps se li tira a sobre, al Barça, ja que només disposa de 48 hores per trobar una sortida per a Dembélé. Del contrari, no es podrà reforçar en aquest mercat d’hivern, més enllà de les contractacions de Ferran Torres i de la cessió d’Adama Traoré, confirmada ahir.

La decisió del Barça d’apartar Dembélé dels terrenys de joc ha tingut un petit efecte, ja que el seu agent, que fins ara seguia enrocat amb unes pretensions econòmiques altíssimes –40 milions bruts anuals més una prima de renovació de 40 milions addicionals–, havia rebaixat el to i semblava més disposat a escoltar la proposta blaugrana, clarament a la baixa. Però el cas va fer un gir de guió a mitja setmana, quan el Barça, cansat d’esperar, va retirar l’oferta de renovació. D’aquesta manera, el futbolista tan sols tenia dues opcions: o bé acceptar marxar, o bé mirar-se el futbol des de la graderia fins que esgoti el contracte. Fonts del Barça sostenen que la decisió és “ferma i definitiva” i diuen que, malgrat que Dembélé pugui quedar-se fins a final de temporada sense renovar, “no es variarà”.

Ningú paga el salari de Dembélé

El gran problema és el salari de Dembélé, inabastable per la majoria de clubs. Un dels que havia picat l’ullet a l’extrem és el París Saint-Germain, que pensava en adquirir-lo gratis a l’estiu –com ja va fer amb Messi, ara fa mig any–. Però, segons els mitjans francesos, finalment s’ha fet enrere perquè desconfien de l’historial de lesions de Dembélé –s’ha perdut el 50% dels partits al Barça per lesió– i perquè consideren que les seves pretensions econòmiques són excessives. Per tant, la única competició on té les portes obertes és la Premier, on el Chelsea, el Manchester United i el Newcastle s’han interessat per comprar-lo. Ara bé, segons asseguren al Barça, les ofertes que ha rebut Dembélé també són a la baixa i per ara no les ha acceptat.

El Barça i l’agent mantenien un pols, una partida de pòquer. Sissoko estava convençut que, si ara no troba ningú que pagui el que vol per al seu futbolista, ja trobarà les ofertes a l’estiu, que és quan els clubs disposen de més capital per invertir. En canvi, el Barça, que sempre ha estat convençut que cap club pagarà el que Dembélé reclama, intentava fer pressió dient-li que si es queda a la graderia, no només ho tindrà complicat per trobar equip sinó que a més a més li serà molt difícil poder jugar el Mundial del Qatar, que es disputa el novembre i el desembre d’aquest 2022.

Però hi ha risc que totes dues parts acabin perdent-hi, en aquesta partida. El Barça volia reforçar la davantera i la defensa, i pensava fer-ho amb els diners que s’estalviava del salari de Dembélé. Però si Dembélé no se’n va –o no renova a la baixa–, no es podrà fer cap moviment. Malgrat retirar l’oferta de renovació, el Barça estaria disposat a tornar a negociar, sempre que les condicions fossin encara més baixes que les que havia proposat en primera instància. Per tant, difícilment s’optarà per aquesta solució.

Aubameyang, pendent de Dembélé

La conseqüència directa seria que, finalment, no podria venir Pierre-Emerick Aubameyang, el davanter centre de l’Arsenal –que havia coincidit amb Dembélé al Borussia Dortmund–. Descartada la possibilitat de portar Álvaro Morata, perquè no hi havia entesa econòmica amb l’Atlètic de Madrid, el club que té els seus drets federatius, el Barça havia mirat cap a l’Arsenal, cap a un futbolista que ha deixat de ser protagonista al cub gunner i que busca tenir minuts. Un reforç que accepta Xavi, però que no pot venir si no hi ha una rebaixa salarial: sense límit, no se’l pot inscriure. Dembélé té la clau de tot plegat. Però de moment el Barça no en té notícies. I el temps s’esgota.

stats