Barça
Esports Barça 28/01/2022

El Barça torna a descartar Álvaro Morata

L'operació per reclutar el davanter madrileny cau per segona vegada, aquest cop per la reticència de l'Atlètic de Madrid

3 min
Álvaro Morata, davanter del Juventus.

BarcelonaLa mà de Jorge Mendes, que està molt ben relacionat tant amb Joan Laporta com amb Mateu Alemany, ha possibilitat que el retorn d'Adama Traoré al Barça s'hagi pogut fer realitat més enllà de la solució de l'enigma Dembélé. Hi haurà marge, passi el que passi amb l'extrem francès, fins al dia 31 de gener, perquè el cepat extrem de l'Hospitalet, fruit de La Masia que els últims anys ha fet carrera al Wolverhampton, pugui ser inscrit a la Lliga i redebutar al Camp Nou, que és el que volia des de feia mesos. Això sí, per tornar a arrelar a casa seva haurà de convèncer Xavi Hernández i guanyar-se el dret de ser readquirit en propietat. Per completar el seu objectiu en tindrà prou amb millorar les prestacions de Francisco Trincao, cedit pel Barça al Wolves. Sorprendrà si no ho aconsegueix.

Adama, que aquest divendres ha passat la revisió mèdica i serà presentat dilluns, serà el tercer fitxatge d'hivern del Barça després de Dani Alves i Ferran Torres. El club blaugrana voldria que no fos l'últim, però serà així si d'aquí al tancament de la finestra FIFA no desbloqueja la situació de Dembélé. Sense que el normand renovi o marxi, Xavi no podrà tenir més arguments per lluitar pels dos objectius que li queden enguany al seu equip: classificar-se entre els quatre primers a la Lliga i aixecar l'Europa League, que es reprèn al febrer. El tècnic va demanar fa setmanes l'arribada d'Álvaro Morata, al qual va convèncer personalment perquè marxés del Juventus a mig curs i s'enrolés a la seva causa. Tanmateix, segons ha pogut confirmar l'ARA, la via de l'atacant madrileny torna a estar del tot descartada.

Si fa unes setmanes la negativa provenia principalment de la Juve, ara és l'Atlètic de Madrid qui està posant problemes. Ara als italians els interessaria deixar sortir Morata per alliberar massa salarial després d'adquirir Dusan Vlahovic, procedent del Fiorentina. Però l'última paraula la tenen al Wanda Metropolitano, on els Gil Marín i companyia no veuen amb bons ulls reforçar un rival directe per a la Champions sense veure ni un euro ara. Perquè la idea que tenia el Barça era apostar per Morata com a cedit i més endavant, si esqueia, jugar amb el pacte sui generis que es va consignar al mes d'agost per donar sortida a Griezmann per compensar els matalassers. També entronca amb Griezmann un altre motiu per acabar de renunciar a l'operació Morata, en aquest cas de tipus institucional. I és que al forensic s'han trobat presumptes irregularitats associades al traspàs del francès al Camp Nou l'estiu del 2019 que probablement es faran públiques dimarts que ve. La informació és sensible i no ajuda a la bona relació entre els dos clubs.

Aubameyang, possible alternativa

Amb Morata descartat per segona vegada des de la direcció esportiva, se sondegen altres opcions per a la davantera. Tal com va avançar Mundo Deportivo, una d'elles és Pierre-Emerick Aubameyang, davanter de l'Arsenal que al juny complirà 33 anys. El davanter gabonès està lluny de la seva millor versió i no té una bona relació amb el seu entrenador, Mikel Arteta, que li va retirar el braçalet de capità a mitjans de desembre. Per això busca una sortida aquest mercat d'hivern i veu en el Barça una bona oportunitat per revalorar-se. Ha fet només quatre gols en aquesta edició de la Premier League, massa pocs per a un especialista com ell, que va arribar a l'Emirates procedent del Dortmund per 64 milions. Aubameyang és l'alternativa a Morata, però el Barça també busca la manera d'incorporar un lateral esquerre que oxigeni Jordi Alba. Són dues operacions obertes que, a diferència de la solució Adama, sí que depenen del que passi amb el tema Dembélé, que en aquests moments continua més enfocat en la sortida que no pas en la renovació.

stats