Barça
Esports Barça 31/01/2022

Aubameyang aterra a Barcelona en l'últim dia del mercat de fitxatges

El Barça, que ja assumeix que no trobarà sortida per a Dembélé, té un marge mínim salarial per poder fitxar

2 min
.

BarcelonaEl mercat de fitxatges es tanca aquesta mitjanit i el Barça segueix pendent de poder signar la incorporació d’un davanter centre i d’un lateral. Però les operacions estan condicionades a la sortida d’Ousmane Dembélé, que de moment es nega a abandonar el club blaugrana. Sense que Dembélé se’n vagi, el club gairebé no té marge salarial per fitxar a ningú, a menys que vingui cobrant una quantitat simbòlica, gairebé gratis.

Descartat Álvaro Morata per falta d’entesa amb l’Atlètic de Madrid, el Barça va iniciar fa uns dies converses amb l’Arsenal per poder incorporar Pierre-Emerick Aubameyang, que no entra en els plans del conjunt gunner i que vol deixar Londres en aquest mercat d’hivern. Seria una cessió amb opció de compra al final de temporada. Els dos clubs ja s’han posat d’acord, i també hi ha persuadit el futbolista, qui aquest dilluns ha aterrat a Barcelona, confiant en poder tancar l'operació.

Tot i això, el Barça encara no perd l’esperança i avui farà un últim intent. “Sabem que és complicat, però fins a mitjanit tenim temps”, apunten fonts del club. Però necessitaria convèncer Aubameyang perquè accedís a venir amb un salari baixíssim, més o menys el mateix que va fer Dani Alves. El club va poder guanyar marge salarial amb la cessió de Coutinho a l’Aston Villa, però se’l va gastar amb el fitxatge de Ferran Torres i l'arribada d'Adama Traoré. Encara queden unes engrunes, però minúscules.

De moment, però, el Barça no ha confirmat la quantitat que té disponible per fer operacions. Des de l'entitat parlaven d'un "marge molt petit". En canvi, el Què t'hi jugues de la cadena Ser parlava de dos milions d'euros bruts. Una xifra que segueix sent baixa, en el món del futbol, però no tant com inicialment s'havia insinuat des del Camp Nou.

Embolic entre el PSG i Dembélé

En paral·lel, segueix la tensa espera per Dembélé, un futbolista que ha rebut algunes propostes per marxar però que les ha declinat perquè no troba cap club que li pagui el mateix que cobra a Barcelona. Tot i l’amenaça del Barça de deixar-lo a la graderia fins a final de curs, ni l’extrem ni el seu polèmic agent han donat cap resposta al club. La Premier League, amb el Manchester United, el Chelsea i el Newcastle com a clubs interessats, semblava el destí més probable per al francès, però no ha acceptat cap de les ofertes. En les últimes hores, l’agent de Dembélé explicava que s’havia reunit amb el París Saint-Germain per tractar un possible traspàs, en forma d’intercanvi; i explicava que el Barça n'estava al corrent i hi estava d'acord. Des del Barça es limiten a repetir que estan disposats a posar totes les facilitats perquè el futbolista se'n vagi. Ara be, els mitjans francesos refreden l'operació i asseguren que el PSG ja hauria descartat el futbolista. En qualsevol cas, tot passaria per l’aprovació d’un Dembélé que fins ara ha prioritzat esgotar el seu contracte amb el Barça, encara que sigui veient els partits des de la graderia.

stats