Xavi no vol defenestrar Dembélé; el club, sí

El tècnic i la cúpula directiva decidiran “amb calma, els propers dies” si l’extrem torna a jugar amb el Barça

3 min
Ousmane Dembélé al Sevilla-Barça d’abans de Nadal.

BarcelonaUna vegada s'ha tancat el mercat de fitxatges amb la confirmació de la permanència d'Ousmane Dembélé a la plantilla, el Barça ha de decidir com gestiona el cas fins a finals de temporada. L'extrem francès acaba contracte el 30 de juny i no hi ha negociació oberta perquè continuï. El divorci entre les parts és total, com demostren els intents frustrats, a poques hores perquè es tanqués la finestra FIFA, de col·locar el jugador en algun equip europeu interessat. Totes les propostes fetes per Mateu Alemany van ser declinades per Moussa Sissoko, l'agent de Dembélé, a qui es responsabilitza directament d'una situació que el club ha d'abordar. "És incomprensible que no acceptessin l'oferta final d'un club anglès que s'hi va interessar a última hora d'ahir", va lamentar Joan Laporta durant la compareixença amb motiu de la presentació de les conclusions de l'informe forensic.

Aquest equip de la Premier va ser el Tottenham, que oferia una petita quantitat per endur-se'l traspassat. L'operació, que Dembélé va rebutjar sense miraments, hauria servit al Barça per guanyar marge salarial. Segons apunten des de la direcció esportiva, la proposta dels spurs era millor que la del PSG, que només oferia jugadors a canvi, futbolistes amb projecció com Abdou Diallo, que repercutien negativament en el fair play blaugrana per la seva elevada valoració de mercat. Tot i aquest impediment, el Barça va arribar a plantejar-se aquesta via menys profitosa. Tanmateix, la negativa de Dembélé a moure's es va acabar imposant.

Està previst que la cúpula esportiva es vegi les cares amb els tècnics per definir l'estratègia a seguir a partir ara. I, segons ha pogut saber aquest diari, hi haurà debat, ja que Xavi Hernández i el seu staff tenen la intenció de reconduir el tema i poder aprofitar el Mosquit en el segon i decisiu tram del curs. No el volen defenestrar ni enviar-lo a la graderia, cosa que ara mateix, en calent, es defensa des d'altres estaments del club. Ara bé, internament es recorda que Dembélé no pot ser apartat del dia a dia com a represàlia per no renovar. Que si el Barça no és curós amb les formes públiques en relació al francès, podria arriscar-se a un incompliment de contracte. Per tant, sigui quina sigui la decisió definitiva, es vestirà amb un argumentari esportiu.

Aubameyang, per lliure

Al contrari que Alemany i un gruix important de directius, i independentment de la qüestió contractual, Xavi creu fermament que Dembélé és molt útil esportivament i no vol deixar-lo perdre, ja que el considera un especialista de banda únic i un futbolista que és víctima de les directrius del seu agent quan el que vol és continuar a Barcelona. Tot i això, l'egarenc acatarà la decisió que es prengui després de la reunió, en què Alemany i Laporta expressaran que són partidaris de no promocionar el talent de l'extrem i d'intentar negociar una sortida pactada abans de la fi del contracte. És a dir, de donar-li la carta de llibertat. "Els seus agents ens han insinuat que tenen un acord amb un altre club", va admetre Laporta aquest dimarts.

Com que Dembélé finalment no va sortir, el Barça va haver d'arremangar-se més del compte per poder tancar l'arribada d'Aubameyang. La idea inicial era fer una cessió fins al juny, però com que no hi havia prou fair play, es va pactar una desvinculació de l'Arsenal i un contracte més llarg, fins al 2025, per poder espaiar millor el sou d'un futbolista que a la Premier guanyava quasi 19 milions d'euros anuals. El davanter s'ajusta a les estretors a curt termini i cobrarà menys de 2 milions bruts fins al juny, però l'any que ve tindrà unes condicions més coherents amb el seu caixet. Ara bé, el Barça s'ha guardat una opció per rescindir el contracte l'estiu del 2023 si el jugador no rendeix: un as a la màniga per si Aubameyang no és disciplinat, cosa que ja ha mostrat a la Premier. De fet, que viatgés a Barcelona sense avisar ningú ja mostra com és. "Que aterrés a l'aeroport amb tot pendent d'acordar va pressionar-nos", reconeixen fonts del club blaugrana.

No caben tots a l'Europa League

En les pròximes hores també s'ha de decidir sobre les cares noves que entraran a la llista de disponibles per a l'Europa League. El termini per a noves inscripcions venç aquest dimecres i la normativa de la UEFA restringeix a tres novetats les que es poden apuntar a mitja competició. Com que el Barça ha fitxat quatre jugadors (Alves, Ferran Torres, Adama i Aubameyang), n'ha de descartar un. En aquest sentit, l'ARA ha confirmat que Adama és qui més opcions té de quedar fora i concentrar la seva activitat a la Lliga. El carriler, que torna a casa gràcies a la magnífica sintonia que Jorge Mendes té amb Laporta i Alemany, té més competència a la plantilla que els altres jugadors. La decisió es comunicarà un cop l'estament continental validi la documentació relativa a Aubameyang. La Lliga ja ho ha fet.

stats