Apunts en calent
Esports Barça 25/08/2022

Aixecar-se com Iñaki Peña, l'altra gran lliçó de la nit: els apunts en calent del Barça-City

El porter suplent blaugrana respon a una greu errada amb intervencions molt meritòries

2 min
Iñaki Peña, en el moment de fallar contra Julián Álvarez.

BarcelonaEmpat a tres gols en un partit trepidant entre el Barça i el Manchester City al Camp Nou. En una vetllada solidària contra l'ELA, dos equips vistosos i cridats a fer grans coses aquesta temporada van oferir un espectacle ple d'alternatives. A continuació, uns apunts en calent.

Emocionant Unzué. 91.062 persones van omplir el Camp Nou per veure un Barça-City. El reclam esportiu era enorme, sí. Ara bé, si es pensa en la causa de fons, la quantitat d'assistents posa la pell de gallina. Gràcies al futbol i als amics que l'estimen, Juan Carlos Unzué ha situat la lluita contra l'ELA, una malaltia que atrofia a poc a poc, en el focus que es mereix. Però l'exjugador i extècnic redobla l'impacte amb una integritat colpidora. En cada gest, en cada paraula, transmet una lliçó emocionant sense més pretensió que recordar-nos que som aquí i que estem vius. Gràcies.

Davids, Larsson... El Barça necessita que Aubameyang se'n vagi abans del 31 d'agost no només per acabar de completar la plantilla, sinó per poder inscriure Kounde, que va combinar mèrits i descuits contra el City; afrontar la renovació de Gavi i acabar de registrar la d'Araujo. El gabonès farà bona part del forat que cal perquè s'ha revaloritzat en sis mesos d'idil·li al Camp Nou. Per això el Chelsea pagarà per endur-se'l. Xavi el va posar d'entrada i ell va respondre amb la seva especialitat, el gol. I quan el tècnic el va substituir, va dir adeu tímidament a una graderia que sempre el recordarà amb afecte, igual que fa amb Davids o Larsson.

Important no davallar. Xavi va premiar Iñaki Peña amb la titularitat i l'alacantí, que enguany serà el suplent de Ter Stegen, va tacar la seva brillant aportació amb la pilota als peus durant la primera part amb una badada que va entregar el 0-1 a un bon murri com Julián Álvarez. Mans de mantega en una pilota aèria sense perill, un error força greu que va tenir la sort de cometre en un amistós. Igualment, però, era crucial no davallar, i Iñaki va refer-se a la represa amb una sèrie d'aturades que confirmen el que ja intuíem: que té fusta de gran porter. Seva és l'altra gran lliçó de la nit.

Sergi Roberto pugnant amb Phil Foden.

Fiabilitat a baix cost. Sens dubte, un dels millors del partit va ser Sergi Roberto. Titular a la banda dreta, el reusenc va resumir a la perfecció què és el que busquen Xavi i Guardiola en un lateral. En defensa va fer un clínic de col·locació i anticipació i no va patir gens contra les cames de Foden, un dels millors extrems de la Premier. Només va ser superat en la jugada del 2-2. I en atac va ser llest en la construcció, fi en la passada i potent en l'arribada per banda a l'àrea rival, des d'on va assistir perquè Memphis marqués el tercer gol blaugrana. Si el fair play financer ho permet, li vindrà competència els pròxims dies. Ara bé, si les lesions el respecten, jugarà més del que els seus crítics entendran.

stats