Barça
Esports Barça 24/08/2023

Els alemanys no paguen al Barça, i Cancelo i les inscripcions s'encallen

Dels 40 milions d'euros que ha de pagar Libero Football Finance abans del 31 d'agost, encara no n'ha entrat cap a la caixa blaugrana

3 min
Cancelo en una acció amb el Manchester City.

BarcelonaTot i que des del Barça fa dies que es destil·la que l'arribada de Joao Cancelo està tancada amb el jugador i acordada amb el Manchester City després de discutir els darrers serrells d'una cessió amb opció de compra, encara caldrà esperar uns dies més per fer oficial el seu fitxatge. El portuguès, que no compta per a Pep Guardiola després que la temporada passada encaixés de mala gana no ser titular habitual, ja no s'ha entrenat aquest dijous amb el conjunt citizen.

De fet, el lateral de 29 anys tenia previst viatjar fins a Barcelona per passar la revisió mèdica i signar com a blaugrana, però a hores d'ara aquest viatge a la capital catalana segueix en standby. De moment, Cancelo és a Portugal esperant tenir llum verda per venir a Barcelona. Això, però, s'allargarà uns dies més. Tant des dels despatxos nobles del Camp Nou com des de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí el missatge que es transmet és de tranquil·litat i remeten que la seva arribada s'activarà quan se solucioni el seu encaix en el fair play financer que el Barça segueix tenint excedit.

En aquest sentit, el que explica que les operacions de mercat s'encallin és la falta de moviments de sortida que generin plusvàlues i estalvis salarials, però sobretot el compromís no exercit per Libero Football Finance, un dels fons que participen en la repalanca de Barça Vision. Dels 40 milions d'euros que ha de pagar aquesta empresa alemanya abans del 31 d'agost, encara no n'ha entrat cap a la caixa blaugrana. De fet, si el Barça va poder inscriure Ronald Araujo, Ilkay Gündogan, Oriol Romeu i Sergi Roberto abans del primer partit de Lliga va ser pels 20 milions aportats per un inversor xipriota a través de NIPA Capital, un fons neerlandès.

Els 40 de Libero i els 20 dels xipriotes sumen els 60 que el club necessita per complir amb el pla de tresoreria aprovat per la Lliga. 60 milions que havien de posar Socios.com i Orpheus Media, els dos partners de la palanca de Barça Studios de l'estiu passat, que finalment no han arribat. Ara, per tapar el forat, els nous inversors compren una part (29,5%) del 49% del calaix de sastre audiovisual i digital prèviament traspassat.

Aquests 60 milions són la meitat dels 120 que Joan Laporta i el seu equip van aixecar fa unes setmanes en el marc de poder treure la nova Barça Media al Nasdaq (la borsa de valors electrònica més gran dels Estats Units) durant els pròxims anys, una operació que s'explicarà a l'assemblea de la tardor i que els compromissaris han d'aprovar.  

Libero, on fa d'assessor l'exdirector general del Manchester United i del Chelsea Peter Kenyon, i segons la documentació aportada pel Barça al SEC –Security Exchange Comission, òrgan regulador de la borsa nord-americana–, havia de pagar uns primers 20 milions amb data de l'11 d'agost, però no ho va fer. El segon pagament de 20 milions havia d'arribar abans del 21 d'agost amb una pròrroga fins al 29 previ pagament de 5 milions de penyora. Cap dels dos trams ha arribat a la caixa del club, segons confirmen a l'ARA fonts ben informades de tot aquest procediment.

Els diners pendents, abans del 31 d'agost

Tot i aquest inconvenient, a les oficines blaugranes mantenen l'optimisme i esperen que els diners arribin abans del 31 d'agost. 40 milions imperiosos a curt termini perquè el Barça no tingui problemes no ja per materialitzar el fitxatge de Cancelo, sinó també per completar els registres de Marcos Alonso, Iñigo Martínez i Iñaki Peña i regularitzar la fitxa de Balde. L'alternativa a aquesta via seria buscar nous inversors que garanteixin liquiditat immediata o bé forçar moviments de sortida de jugadors ben valorats en el mercat.

stats