Barça

André Cury cobrava més de 700.000 euros per temporada

ARA
1 min
El Barça prescindeix d’André Cury, figura clau en el fitxatge de Neymar

BarcelonaCatalunya Ràdio ha tingut accés al contracte de l’observador André Cury amb el Barça dels tres últims anys, del 2018 al 2021. Segons va explicar Xavi Campos al programa Tot Costa, cobrava 685.000 euros per temporada, més variables. A més, l’observador va percebre comissions per almenys dues operacions amb futbolistes brasilers. La primera, quan el PSG va firmar Neymar, va ser de dos milions d’euros. La segona és per Emerson, exjugador del Betis. 

El règim laboral de Cury era de col·laborador extern i l’observador passava un total de 12 factures a l’any. Tot i que teòricament l’havien acomiadat fa un any, ha estat passant factures durant tota aquesta temporada, tot i que no ha rebut cap pagament per part del Barça. Segons representants de la junta anterior, la feina del brasiler els permetia estalviar en intermediaris i el seu preu s’ajusta a les condicions de mercat.

Un hotel pagat pel club

El contracte, que finalitza el 30 de juny, també estipulava que les despeses d’André Cury per fer la seva feina anaven a càrrec del Barça. Al contracte es preveia un viatge mensual a Barcelona per reunir-se amb els responsables esportius. Cury s’ha passat més d’un estiu sencer en una habitació d’alt standing en un hotel molt pròxim al Camp Nou. Tot pagat pel club blaugrana.

stats