Apunts en calent
Esports Barça 23/05/2022

Aprofundiment sobre l'"aprovat justet" de Laporta: els apunts en calent del Barça - Vila-real

La mediocritat s'ha imposat en un curs que ha acabat en blanc i amb males sensacions

2 min
Xavi Hernández, pensatiu durant el Barça - Vila-real

BarcelonaCom que el Barça - Vila-real que tancava la temporada al Camp Nou va ser infumable, convertim aquesta secció en un balanç per repartir excel·lents, notables, aprovats i suspensos. Un curs sense títols, però amb motius per confiar en un futur millor. Aprofundim en l'"aprovat justet" que Joan Laporta va posar a l'equip fa uns dies.

Excel·lent. Aquest any el barcelonisme ha descobert Gavi, un terratrèmol competitiu i talentós. Quan assereni els seus impulsos, l'andalús serà un futbolista completíssim. També es mereix la màxima nota Araujo, un animal defensiu que liderarà la cobertura els pròxims cursos: per això ha quadruplicat el seu sou. Si l'eix pot estar tranquil amb l'uruguaià, tot apunta que la batuta de la medul·lar recaurà en Pedri, un altre excel·lent per pura eliminació: quan ell ha estat lesionat, el Barça ha jugat molt pitjor. Ansu Fati, tot i els seus constants problemes físics, completa el pòquer de l'esperança.

Notable. És just obrir aquest apartat amb Luuk de Jong, motiu de befa a principi de curs i que ha acabat salvant força punts. Un altre ariet, Aubameyang, mereix aquesta qualificació gràcies al seu olfacte innat. I Memphis, que va aguantar els registres golejadors de l'equip fins al mercat d'hivern, també. Igualment notable per a Piqué, a qui el Barça ha trobat molt a faltar quan estava lesionat, i per a Busquets, el millor intèrpret del manual d'estil que vol aplicar Xavi des que va retornar al Camp Nou. Ah, i menció especial per als joves Abde i Jutglà. Tots dos van donar la cara en els pitjors moments.

Aprovat. Sens dubte, el segment més nombrós. Per això no hi ha títols. Aprovats folgats –més d'un 6– per a Ter Stegen, que ha anat de menys a més; Jordi Alba, sempre productiu en atac; Eric Garcia, clínic en l'anticipació i la sortida; Nico, malgrat la manca de físic, i Dani Alves, professional de cap a peus. Aprovats més justets per a Ferran Torres, massa car pel que ha ensenyat; Frenkie de Jong, carn de traspàs per demèrits propis; Dest, poc dotat tàcticament; Adama, que no s'ha guanyat continuar, i Dembélé, el talent sense ordre que no compensa els marejos al club per la seva renovació.

Suspensos i sense qualificació. Lenglet és un dels jugadors amb participació que no han passat el tall. El francès era un central aprofitable i s'ha degradat. Tampoc aproven la temporada Riqui Puig, que amb Xavi ha jugat fins i tot menys que amb Koeman, ni Mingueza. Tots dos hauran de marxar. També suspèn Neto, més per ser un tap per als joves que no pas perquè sigui mal porter. En la llista de no valorats hi ha un exjugador, Umtiti; un davanter sense minuts, Braithwaite, i Sergi Roberto, que s'ha passat tota la campanya lesionat de la cuixa.

stats