Barça

Araujo tria els intangibles: "Tant de bo estigui 10 anys amb nosaltres"

El Barça anuncia la renovació del central uruguaià fins al 2026

3 min
Araujo, celebrant el 3-1 contra l'Atlètic

BarcelonaEra una de les peticions de Xavi Hernández, i serà una realitat: Ronald Araujo renovarà el seu contracte amb el Barça. El representant del jugador, Edmundo Kabchi, va reunir-se fa unes setmanes amb Mateu Alemany per tancar l’acord d’una ampliació que no fa tant semblava complicada per les posicions de les dues bandes, ben allunyades per l'aparició d'ofertes de clubs importants. Però la voluntat del futbolista de prioritzar ser al Barça –encara que pogués guanyar més diners a un altre lloc–, la bona relació amb Xavi i les paraules del tècnic, que ha deixat clar que Araujo ha de ser un dels pilars del club en el futur, han permès acostar les posicions fins a una signatura molt celebrada al Camp Nou.

"Li hem fet veure la importància dels intangibles", es feliciten des del si del Barça, on es valora molt l'esforç que ha fet Araujo per rebaixar les pretensions del seu agent, que fa només unes setmanes posava la firma a preu d'or. Conscient de les dificultats financeres del club que el va portar a Europa ara farà quatre anys, el central xarrua ha acceptat un contracte amb unes quantitats més modestes de les que li oferien en altres equips de nivell Champions. Segons ha pogut confirmar l'ARA, els seus emoluments passaran dels 900.000 euros anuals que tenia pactats fins al 2023 a superar els 3 milions nets. Malgrat que Araujo quasi quadruplicarà el seu salari, a l'entitat s'aplaudeix l'acord perquè hi havia constància de propostes econòmiques millors a la blaugrana.

A canvi d'aquest gest, el contracte serà fins al 2026, per quatre temporades (i no cinc) a comptar des del pròxim 1 de juliol, moment en què el Barça haurà de generar fair play per encabir no només aquesta ampliació, sinó també fitxatges com Kessié i Christensen. La clàusula de rescissió serà de 1.000 milions, com les d'Ansu Fati i Pedri. En canvi, Araujo no arribarà als honoraris de l'hispanoguineà i el canari. De fet, en el cas de Pedri, al club donen per fet que aviat caldrà una nova actualització contractual.

La continuïtat del defensa uruguaià és un cop d'autoritat del Barça i demostra que el projecte de Xavi suposa un motiu de pes perquè els jugadors amb futur facin carrera al Camp Nou. De fet, en el cas d'Araujo, l'egarenc està fent tasques de formació individualitzada perquè el central millori amb la pilota als peus i aprengui conceptes propis del joc de posició amb els quals no estava massa familiaritzat. Però en aquest procés d'aprenentatge és tant important el mestre com l'alumne. I, en aquest sentit, des de la ciutat esportiva es lloa Araujo pel seu interès en posar-se al dia i tenir algun dia la sortida de pilota que exhibeixen central d'ADN Barça com Piqué o Eric Garcia. "Un dia va parar un entrenament per preguntar-li a Xavi què volia dir quan li aquest li demanava que busqués el tercer home", s'apunta a Sant Joan Despí. Als despatxos es posa en valor també la capacitat de lideratge d'Araujo, que només té 23 anys: "Tant de bo estigui una dècada més amb nosaltres. Ens dona moltíssim en molts sentits".

Menys optimisme amb Dembélé

D'altra banda, Mateu Alemany treballa per canviar la posició de l’agent d’Ousmane Dembélé, que continua demanant unes condicions que el club no està disposat a pagar. L'extrem, que acaba contracte el 30 de juny, sembla destinat a fer les maletes si no hi ha un gir de guió a última hora. De fet, Joan Laporta ni tan sols hauria volgut tornar a negociar amb Moussa Sissoko, el representant del francès, després de veure com les negociacions del desembre no acabaven a bon port. Només el fet que Xavi hagi tret una millor versió de Dembélé, que ara sí que se sent protagonista, han permès obrir unes converses ja de per si molt complicades. L'altre renovació amb marxa que hi ha en aquests moments al club és la de Gavi. Encara amb contracte de juvenil, l'andalús està completament adaptat a la disciplina del primer equip i és un fix a les convocatòries de la selecció absoluta. És urgent actualitzar-li el contracte.

La renovació d'Araujo s'anuncia l'endemà que Sergi Roberto comuniqués al Barça que accepta firmar un any més, fins al 2023, molt a la baixa. El reusenc veurà retallats els seus emoluments fins als 6 milions bruts anuals. És a dir, cobrarà la meitat del que estipula el seu contracte vigent, que finalitza el 30 de juny. I menys que Araujo, Pedri i Ansu Fati. La despesa esportiva s'ha de posar al dia a Arístides Maillol.

stats