Apunts en calent
Esports Barça 11/04/2023

Arnau Martínez és la competència que Kounde necessita: els apunts en calent del Barça-Girona

Gran actuació del jove lateral català al Camp Nou, l'estadi on algun dia li agradaria triomfar

2 min
Arnau Martínez i Balde pugnant durant el Barça-Girona.

BarcelonaEmpat a zero carregat de passió i emoció entre el Barça i el Girona al Camp Nou. Amb aquest marcador, els blaugranes se separen una mica més del segon classificat a la Lliga i els blanc-i-vermells es distancien de la zona de descens. A continuació, uns apunts en calent.

L'arbre mereix ser sacsejat. En clau Barça, la temporada ha entrat en aquella típica fase vall sense partits a vida o mort. Amb 13 punts d'avantatge en el liderat de la Lliga, el tema serà veure quan es produirà el matemàtic crit de "campions!". L'espera pot fer-se llarga tenint en compte el moment de joc d'un equip espremut com una taronja i sense els seus futbolistes més talentosos. Per això estaria bé que Xavi comencés a donar pistes de cara al futur o, com a mínim, s'atrevís una mica més amb els joves. Que Pablo Torre continuï sense tenir minuts malgrat l'allau de baixes al mig del camp és força trist. I que Alarcón no tingui cap estona per demostrar per què està en dinàmica professional des de fa dos mesos, també.

Llàstima del fair play. Quin goig que fa Arnau Martínez. Format al planter del Barça, és el lateral més golejador de la Lliga i, segurament, el més creatiu. No és estrany que Míchel, el seu entrenador, el posi com a quart home al mig del camp per tenir superioritat en la construcció. I tampoc sona excèntric que Xavi el tingui a la seva llista de la compra. Amb només 19 anys, i malgrat els seus aires despistats, és un dels futbolistes catalans més interessants en l'actualitat. Llàstima que el Barça, excedit en el límit salarial, no se'l pugui permetre per haver estirat més el braç que la màniga amb decisions com la renovació de Jordi Alba fins al 2024 o la incorporació de Marcos Alonso. És la competència que Kounde, que està costa avall, necessita.

Un altre error de l'Espanyol. Ens referim a David López, MVP del partit segons la Lliga. El defensa vallesà està fent una temporada formidable al Girona, el club que va recollir-lo fa uns mesos quan l'Espanyol, l'equip de la seva vida, va decidir no renovar-li el contracte. A Montilivi, s'ha convertit en una peça clau per elevar el nivell de la línia defensiva. Mentrestant, a Cornellà-El Prat, voldrien repatriar-lo per atributs futbolístics i també per l'esperit que transmet a la gespa. Quan s'acabi la temporada –esperem que amb la permanència blanc-i-blava i els tres catalans a Primera–, ja hi haurà temps perquè algú expliqui una gestió esportiva tan absolutament temerària.

12 d'abril del 2023. Si a Madrid el focus intersetmanal serà per a la Champions, a Barcelona caldrà estar atents a l'esperadíssima compareixença de Joan Laporta per parlar del cas Negreira. Dos mesos després que esclatés l'escàndol, el president blaugrana no ha aportat més que victimisme per detallar els pagaments a l'exàrbitre, en què ell està implicat pel seu primer mandat al Barça (2003-2010). Des de l'entitat es va filtrar que la roda de premsa seria el 12 d'abril, aquest dimecres, però finalment serà el dia 17. ¿Serà la bona ara que s'apaga la sospita de compra d'àrbitres a canvi de la de corrupció entre particulars i l'administració deslleial? Les preguntes s'acumulen, Jan.

stats