Esports Barça 03/11/2022

El Barça es planteja el fitxatge de la gran promesa del Girona

Arnau Martínez encaixa amb les necessitats de Xavi al lateral dret i té un preu tancat: 20 milions d'euros

3 min
Arnau Martínez durant el seu debut a Primera a Mestalla

Barcelona / GironaEn 12 partits de Lliga i 6 de Champions, el Barça ha alineat un total de cinc jugadors al lateral dret. No hi ha a l'equip blaugrana una posició més inestable que la que Xavi Hernández pretenia reforçar l'estiu passat amb un vell anhel: César Azpilicueta. El tècnic egarenc comptava que el veterà jugador navarrès l'ajudaria a solidificar la defensa, però els capritxos del mercat van obligar Mateu Alemany a prioritzar altres operacions i Azpi, tip d'esperar, va acabar renovant amb el Chelsea. Com que l'alternativa preferida, Juan Foyth, era massa cara, la solució d'última hora va ser fitxar Héctor Bellerín, que va arribar lliure de l'Arsenal, va firmar tan sols per un any i, condicionat per una lesió al soli, només ha sigut titular en tres partits (Cadis, Bayern i Viktoria Pilsen). En la resta de duels, Xavi ha repartit la responsabilitat inicial en el lateral dret en Sergi Roberto (6 cops), Jules Kounde (4), Alejandro Balde (3) i Ronald Araujo (2). El reusenc, igual que Bellerín, acaba contracte l'estiu que ve i no té la continuïtat assegurada, mentre que els altres rendeixen millor en altres posicions.

Aquest cúmul de circumstàncies posa deures a l'entrenador, que té previst aprofitar el parèntesi del Mundial de Qatar per estudiar els moviments de mercat amb Jordi Cruyff i Mateu Alemany. Pel que fa al lateral dret, i segons ha pogut confirmar l'ARA, un dels noms que el Barça sondeja més seriosament és Arnau Martínez. "És un bon element", opinen des de la cúpula esportiva blaugrana en referència al prometedor defensa del Girona, titular a les ordres de Míchel Sánchez i un dels artífexs més destacats del recent ascens a Primera del conjunt català. El jove jugador de Premià de Dalt agrada a Sant Joan Despí per la seva projecció ofensiva, pel seu gen competitiu, per la seva polivalència –lateral o central– i per uns fonaments defensius que, tenint en compte la seva joventut (19 anys), tenen molt marge de millora. El rendiment que ha ofert en els nou partits de Lliga que ha jugat l'ha fet entrar en una nòmina de futuribles de la qual no formava part mesos enrere. Un rendiment que també ha convençut Luis Enrique, que l'ha inclòs en la prellista de la selecció absoluta per al Mundial.

Qualitats i futur a banda, hi ha dos arguments més que el Barça valora positivament a l'hora de plantejar-se el fitxatge d'Arnau Martínez. Un té component sentimental, ja que el defensa va iniciar-se a La Masia, on es va formar fins als 13 anys –més tard va jugar a l'Hospitalet i després ja va al Girona, on va debutar com a professional amb només 17 anys–. "Seri un somni per a mi jugar al Barça", va admetre fa unes setmanes en una entrevista a la SER, en què també va dir que Javier Mascherano és un dels seus referents. Arnau és un ídol a Montilivi, però no amaga que li encantaria tornar-se a vestir de blaugrana. Això és un detall que tranquil·litza Alemany i companyia, que saben que el jugador prioritzarà sempre una proposta per anar al Camp Nou per sobre d'altres ofertes. L'altre argument que suma a favor de l'operació és que tindria un preu màxim de 20 milions, el sou del futbolista a part. Aquesta és la xifra que figura a la clàusula de rescissió del futbolista des que el Girona és a Primera. L'any passat era la meitat.

Un fitxatge més d'estiu que no pas d'hivern

Consultades per aquest diari, les tres parts implicades s'imaginen el fitxatge més de cara al mercat d'estiu que al d'hivern. Arnau no es planteja marxar a mitja temporada perquè està 100% compromès amb l'objectiu de permanència del Girona, que per la seva banda té clar que no negociarà per sota de la clàusula, ja que entén que el defensa és l'actiu més valuós de la plantilla per aconseguir una plusvàlua interessant a curt termini. Mentrestant, el Barça, que ja ha transmès informalment el seu interès a l'entorn del futbolista, aprofitarà l'aturada del Mundial per planificar tant el que queda de curs com el que ve i, amb la calculadora del fair play financer a la mà, estudiarà solucions per millorar l'equip. Qualsevol moviment dependrà de les fitxes que el club pugui alliberar i de la prioritat que es doni a cada necessitat. Hi ha molts fronts oberts per abordar, moltes patates calentes, començant per Piqué i la liquidació del seu contracte. Amb tot, Arnau ja sap que el seu nom apareixerà a les reunions de la direcció esportiva blaugrana per a una demanda ben concreta i que ve de lluny: reforçar el lateral dret.

stats