Barça
Esports Barça 05/02/2022

Aubameyang fitxa pel Barça "per guanyar la Champions"

El davanter esquiva la polèmica sobre la seva sortida de l'Arsenal i diu que Xavi el vol per jugar de '9'

2 min
Presentació de Pierre-Emerick Aubameyang com a nou jugador del Barça

BarcelonaEl fitxatge de Pierre-Emerick Aubameyang es va tancar quan només faltaven dos minuts per a la mitjanit de dilluns, l'últim dia del mercat d'hivern. El jugador es desvinculava de l'Arsenal i arribava al Barça amb la carta de llibertat. Un acord que inicialment només havia de ser fins al final de temporada, però que ha acabat lligant-lo amb el conjunt blaugrana fins al 2025 –amb una clàusula de sortida per al 2023–. "Dilluns va ser un dia molt llarg. Estic feliç d'estar aquí", apuntava el davanter, que arriba al Camp Nou "per jugar de 9", i que podia ser presentat un cop la Lliga validés la documentació i l'inscrivís per a la competició. Portarà el dorsal 25 i podrà debutar diumenge contra l'Atlètic de Madrid, el club del qual era seguidor el seu avi.

Aubameyang parla castellà gairebé a la perfecció, ja que els seus avis eren d'El Barraco (Castella i Lleó). El futbol li agradava des de ben petit i en parlava amb el seu avi, que era aficionat de l'Atlètic de Madrid. Auba, trapella, li deia de broma que algun dia jugaria al Reial Madrid, per burxar-lo. Una frase que li ha passat factura en la seva presentació com a nou jugador del Barça. Ell, però, se n'ha sortit amb un bon somriure i explicant el cas amb naturalitat. Per acabar de fer-se perdonar, decidia fer-se soci del Barça. Té el número 143.282. "Sempre havia volgut jugar a la lliga espanyola. És un somni fet realitat. Tots sabem que el Barça és un dels millors clubs del món. És un club que ha de guanyar la Champions. Venir aquí és una oportunitat per aconseguir-ho. Farem tot el possible per tornar-hi i per guanyar-la", explicava el jugador, de 32 anys, ambiciós malgrat el mal moment esportiu que viu l'entitat blaugrana, eliminada de la màxima competició europea de clubs i lluitant contra tots els elements per acabar la temporada entre els quatre primers de la Lliga. 

"Tinc experiència, he jugat a Alemanya, a França i a Anglaterra. Soc aquí per donar el màxim a l'equip", comentava l'atacant, que pot jugar en les tres posicions del davant, però, segons li ha comentat l'entrenador, la seva posició principal serà la de davanter centre. Això sí, el futbolista no es comprometia a cap xifra de gols.

La polèmica d'Aubameyang i l'Arsenal

Aubameyang, nascut a França però amb nacionalitat del Gabon, país amb el qual és internacional, es desvinculava de l'Arsenal després d'una enganxada amb l'entrenador, Arteta, qui li va prendre la capitania. "Era un problema exclusivament amb ell, però no en puc donar gaires detalls. Són coses del futbol", explicava el jugador, en referència a les suposades faltes disciplinàries –segons la versió del tècnic gunner–, intentant passar de puntetes del cas. És arran d'aquest incident que l'Arsenal va acceptar donar-li la carta de llibertat, estalviant-se així una fitxa que rondava els 20 milions d'euros, segons els mitjans anglesos. Al Barça en cobrarà dos, fins al final de la temporada, i recuperarà part del que ha deixat d'ingressar en els cursos vinents.

"És un home amb gol, que és el que necessitem", explicava el president Laporta, que va agrair "l'esforç econòmic" que havia fet per venir al Camp Nou. El president afegia, també, que un cop els comptes del Barça estiguin "sanejats", intentarà compensar el futbolista en el futur.

stats