Esports 17/02/2016

Tres eurodiputats sospiten que el Madrid va fitxar Gareth Bale amb diners dels bancs rescatats

El britànic Daniel Dalton (Partit Conservador), el flamenc Sander Loones (N-VA) i Ramon Tremosa (Convergència) han demanat a la Comissió Europea que inicii una investigació 

Roger Requena
2 min

BarcelonaEl fitxatge de Gareth Bale segueix generant controvèrsia. Gairebé un mes després que el portal Football Leaks desvetllés les xifres reals del contracte entre el Tottenham Hotspur i el Madrid pel fitxatge del gal·lès, tres eurodiputats han denunciat a la Comissió Europea que aquesta incorporació podria haver estat pagat a través d'un ajut estatal il·legal. Segons va fer públic el portal rus, la venta del davanter ascendia a 100.759.417 euros (l'acord es va tancar sobre una base de 91.589.842 euros, però s'hi incloïen diverses condicions de pagament que feien augmentar la xifra en un 6%, superant d'aquesta forma per primer cop la barrera simbòlica dels 100 milions d'euros).

L'eurodiputat català Ramon Tremosa (Convergència), el britànic Daniel Dalton (Partit Conservador) i el vice-president del Comitè d'Afers Econòmics flamenc Sander Loones (N-VA) han estat els responsables de demanar a l'organisme europeu que investigui si els bancs rescatats com Bankia podrien haver finançat aquesta voluminosa compra. La petició dels tres eurodiputats arriba després que un article del diari anglès 'The Telegraph' del passat 26 de gener suggerís que els bancs de l'Espanya rescatada van garantir els 91 milions d'euros.

La carta dels eurodiputats on demanen que s'obri una investigació pel fitxatge de Bale / @ramontremosa

L'autor del mateix article, Sam Wallace, recorda que un any abans de la compravenda de Bale, Espanya va rebre un significatiu rescat bancari per part de la Unió Europea, bona part del qual va anar dirigit a Bankia. A banda de l'entitat nacionalitzada, el text també fa referència al BBVA, Santander i Popular. Els tres eurodiputats es pregunten ara si "és correcte afirmar que bancs rescatats van oferir pagarés temporals al Tottenham com a garantia". Per tant, situant indirectament la responsabilitat als contribuents espanyols i europeus. En cas que la Comissió Europea tiri endavant aquestes investigacions, els eurodiputats demanaran a la Comissió si prendrà accions d'acord amb la "llei de competència i d'ajut estatal".

No és el primer cop que el preu de Bale arriba al Parlament Europeu. De fet, el cas del gal·lès dóna voltes des del 2013, quan l'eurodiputat belga Derk Jan Eppink va anunciar aleshores que volia demanar a la Comissió Europea que investigués aquest fitxatge, al·legant els mateixos arguments que ho han fet ara altres tres eurodiputats. Eppink ja considerava llavors que el Madrid havia comprat al jugador gràcies al suport de Bankia, una entitat nacionalitzada i rescatada amb fons europeus.

stats