Barça
Esports Barça 18/01/2022

El Barça espera treure's l'espina clavada de la Supercopa de l'any passat

Les blaugranes juguen la primera semifinal del torneig contra el Reial Madrid

Martí Molina
2 min
Les jugadores del Barça, celebrant un gol

BarcelonaEn un any en què el Barça va guanyar Copa, Lliga i Champions, la Supercopa va ser l'únic títol que es va resistir a les jugadores. Aquest dimecres, a Las Rozas, comença el camí perquè l'equip que lidera Alexia Putellas pugui treure's l'espina clavada de la temporada passada. El primer duel serà un clàssic contra el Reial Madrid (19.15 h, TDP). Si fan bons els pronòstics i guanyen, diumenge es veurien les cares contra les vencedores de la segona semifinal, entre l'Atlètic de Madrid i el Llevant.

La diferència entre blaugranes i madridistes és molt clara, com es va demostrar en la golejada del Barça a la Lliga. Però, com diu Lieke Martens, "els clàssics sempre són molt especials". I la motivació de guanyar la tercera edició de la Supercopa femenina fa créixer més les ganes d'una plantilla que, curiosament, també jugarà contra el Madrid a la següent eliminatòria de Champions.

Mapi León, principal novetat

El tècnic Jonatan Giráldez podrà comptar amb Mapi León, baixa des del novembre. En canvi, Crnogorcevic, amb una lesió al soli, és baixa d'última hora i s'afegeix a les absències d'Aitana Bonmatí i Mariona Caldentey.

Per la seva banda, el Reial Madrid s'estrena a la Supercopa. L'equip d'Alberto Toril, però, pot acusar l'absència de rodatge competitiu perquè no juga des del 22 de desembre. Aquest gener ha vist com se suspenien els tres partits posteriors de Lliga per un brot de covid a la plantilla i a l'staff.

Un dia més tard, dijous, serà el torn d'Atlètic de Madrid i Llevant (19.30 h, TDP), que reeditaran la final de la Supercopa de la temporada passada –les matalasseres van ser els botxins del Barça, ara fa un any, en unes semifinals que es van resoldre als penals–. En aquella ocasió l'Atlètic va endur-se el trofeu. I, per a aquesta semifinal, les madrilenyes també parteixen com a favorites: són terceres a la Lliga i han guanyat cinc dels últims sis partits, un dels quals, precisament, contra el Llevant.

stats