El Barça femení supera el tràmit i es planta a quarts (0-5)

Les blaugranes tornen a casa amb un 9-0 favorable a l'eliminatòria i demostrant una superioritat rotunda

Les jugadores del Barça Femení celebren el gol davant el Fortuna Hjorring

Cap sopresa a Dinamarca. El Barça ha segellat el pas a quarts de final de la Champions amb dos gols d'Aitana i les dianes de Mariona, Oshoala i Torrejón (0-5). Ha sigut un partit en què les inclemències del temps han passat factura i el fred, el mal estat de la gespa i el fort vent han complicat el joc de les blaugranes en un matx que ha sigut un tràmit.

La renda de quatre gols a favor amb què el Barça s'havia plantat al Hjorring Stadium ja feia preveure que Lluís Cortés aprofitaria el partit per fer rotacions. Gemma Font, portera del filial, ha debutat en la competició europea ocupant el lloc de Sandra Paños, mentre que Jana Fernández ha acompanyat Andrea Pereira en l'eix de la defensa i ha donat descans a Mapi León.

Des del xiulet inicial, el Fortuna Hjorring ha sortit amb intensitat i decidit a exercir una pressió asfixiant a les blaugranes. Al principi, el partit plàcid de fa just una setmana semblava que no es repetiria. El conjunt de Cortés s'ha vist compromès per un Fortuna que semblava del tot diferent del que va visitar el Johan. Les imprecisions i complicacions en la sortida de pilota de les blaugranes els primers quinze minuts han fet creure que el partit se'ls podria complicar, però després de dues possessions llargues tot ha tornat al seu lloc.

Les ocasions han sigut escasses a la primera meitat. La banda dreta, de Cronogocevic i Graham Hansen, ha sigut l'eix clau per on les blaugranes han concentrat les arribades. Primer Graham Hansen, en una acció col·lectiva, i després Aitana Bonmatí, han intentat obrir el marcador. La de Sant Pere de Ribes ha sigut qui ho ha aconseguit minuts després. Al 35, una passada en profunditat per la banda dreta d'Andrea Pereira cap a Crnogocevic ha habilitat la suïssa. Gràcies a una gran centrada, Bonmatí, amb la punta del peu, ha enviat la pilota al fons de la porteria.

Superioritat incontestable

El segon temps ha sigut demolidor. Amb el control total de la pilota, l'equip de Cortés ha demostrat superioritat i no ha sortit de l'àrea rival en els 45 minuts. Tanta insistència ha tingut premi. Amb una centrada de Graham Hansen, després d'un mal refús de la defensa del Fortuna, Aitana ha arribat des de segona línia per rematar a plaer i marcar el segon. Amb aquest gol, el Fortuna ha abdicat i s'ha tancat enrere per intentar evitar la golejada. Però cinc minuts després el marge ha augmentat. La col·legiada ha assenyalat una pena màxima a favor de les blaugranes per una càrrega dins l'àrea de Sara Andersen sobre Mariona. La mallorquina ha sigut l'encarregada de transformar el penal amb un xut ajustat al pal dret.

La resta de la segona meitat s'ha fet llarga per a l'equip danès. Les catalanes no han abaixat el ritme i de les botes d'Oshoala ha arribat el quart. Sola davant la portera del Fortuna, la nigeriana ha enviat la pilota al fons de la poteria amb un xut creuat al pal dret. De mica en mica s'ha anat esgotant el temps i els dos equips ho han aprofitat per donar descans a les jugadores més exigides, en un matx que ja estava dat i beneït. Però la fam de les blaugranes no ha desaparegut i un golàs de Marta Torrejón amb l'exterior del peu ha signat el 0-5 definitiu.

L'equip de Lluís Cortés torna a Barcelona amb la feina feta (9-0 al total de l'eliminatòria). Ara cal esperar al sorteig de divendres que designarà els rivals que es trobaran en el camí cap a la final de Göteborg del 16 de maig. Les blaguranes sabran aleshores quins obstacles hauran de superar, instal·lades ja com unes de les favorites per aixecar el títol europeu per primer cop en la seva història.