Barça

El Barça revisa el protocol de seguretat arran de l'incident de Koeman amb els aficionats

Al club no s'entén per quin motiu l'entrenador va sortir per l'accés 14 i no per alguna de les altres portes del Camp Nou

2 min
Ronald Koeman, durant el Barça - Reial Madrid

BarcelonaNo va passar res greu, però hauria pogut ben ser. Per això l’incident de Ronald Koeman a la sortida del Camp Nou, en què un grup de persones van donar cops al seu cotxe i el van insultar, ha generat rebombori al Barça. El club busca explicacions per entendre com és que va fallar el dispositiu de seguretat, que des de fa uns mesos està en mans de Ferran López, antic comissari dels Mossos d’Esquadra.

Els fets van generar incomprensió a les oficines del club. No s’entén el motiu pel qual Koeman, que anava al cotxe amb la seva dona Bartina, va sortir per l’accés 14, que era on hi havia l’aglomeració de seguidors. Hi ha fins a cinc sortides del Camp Nou. En dies excepcionals, com podia ser diumenge, s’acostuma a fer servir la menys concorreguda. No tant per evitar situacions com la de després del clàssic –va ser excepcional– sinó per un tema de seguretat, perquè es poden produir atropellaments involuntaris. Sense anar més lluny, els presents a l'accés 14 expliquen que també van sortir per allà Jordi Alba i Memphis Depay. Al defensa no el van insultar, però també va haver de conduir amb molt de compte per no fer mal a ningú.

Les aglomeracions a les sortides, tant del Camp Nou com de la ciutat esportiva, són habituals. Els jugadors i l'entrenador són avisats i quan es considera adequat busquen un camí diferent per abandonar les instal·lacions. Encara que no sempre és així. Quan el vestidor es troba amb els curiosos, són els mateixos futbolistes i el tècnic els que decideixen si tiren endavant o si s'aturen per fer-s'hi selfies, vídeos o, els més romàntics, signar autògrafs.

Koeman, angoixat

Ronald Koeman va arribar al seu domicili molt angoixat pels fets, asseguren al Barça. A més, i segons detalla Mundo Deportivo, el tècnic tenia un compromís pactat abans del partit que, malgrat el que havia passat, va mantenir. La informació també va més enllà i assegura que el vehicle gairebé no presentava desperfectes, més enllà d'un petit problema amb el retrovisor, que no es plegava del tot bé.

Al comunicat de condemna publicat el mateix diumenge, el Barça denunciava els fets i amenaçava amb emprendre accions contra els responsables, però també es comprometia a revisar el dispositiu de seguretat dels pròxims partits. Una tasca que va a càrrec dels treballadors del club en coordinació amb els agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra.

stats