Barça

El Bayern cedeix i ven Lewandowski al Barça

El Barça fa oficial el fitxatge després d'apujar l'oferta i donar 50 (45+5) milions al conjunt bavarès

3 min
FOTOMUNTATGE: Robert Lewandowski fitxat pel F. C Barcelona,  en una imatge d'arxiu on s'acomiada de la celebració del campionat del F.C Bayern de Munic a l'ajuntament de Munic, Alemanya, el 15 de maig de 2022.

Barcelona"Aquest estiu, més d'un s'emportarà una sorpresa". La frase correspon a un membre destacat de la directiva del Barça quan se li pregunta pel mercat d'estiu i, en concret, sobre la hipotètica arribada de Robert Lewandowski. El davanter polonès és el gran fitxatge mediàtic que s'ha marcat el club blaugrana per a aquest estiu. Malgrat les reticències inicials del Bayern Munic per vendre'l, l'operació ha tirat endavant. Tant és així que, segons podia saber l'ARA, a Munic ja donaven aquest divendres Lewandowski gairebé per perdut. Només faltava tancar el preu. Finalment, a última hora de la nit, arribava la confirmació. Aquest dissabte, Oliver Kahn, exporter i actual CEO del Bayern, confirmava públicament que ja hi havia "un acord verbal" i que només faltava redactar la documentació.

El fitxatge de Lewandowski ha passat per moltes fases. Des de la negació inicial del Bayern per vendre la seva estrella fins a, a última hora, accelerar la negociació. El futbolista ha mostrat el seu desig de canviar d'aires i d'anar a Barcelona, no només als despatxos, també públicament. I, segons diferents mitjans, hauria refusat propostes de clubs que li pagaven més diners (a Anglaterra, per exemple). "Ara som més optimistes que mai perquè el Bayern s'ha avingut a negociar", apuntava aquest divendres una de les fonts consultades, vinculada a l'àrea esportiva.

Dels 60 milions que volia en un principi el club bavarès, s'ha passat a 50. D’entrada, el Barça n'oferia 40, que és, com va explicar el president Joan Laporta, el que havien pactat amb l'agent del jugador. L'oferta final, que accepta el Bayern, és, segons ha avançat Mundo Deportivo, de 45 milions més cinc més en variables. "Esperen una última i millorada oferta abans de vendre'l", comentaven des d'Alemanya, abans de la darrera proposta del Barça, on la situació ja es veia "molt calenta". De fet, des de l’entorn del Bayern es reconeixia que s’ha arribat a un punt de no retorn i que, un cop aquí, el millor per a tothom és tancar el traspàs. Lewandowski firmà per quatre temporades com a blaugrana.

"Hem acceptat l'oferta final perquè ens ha semblat sensata", deia Kahn aquest dissabte, el dia que el Bayern presentava el seu equip a l'Allianz Arena. Lewandowski, per tant, ja no hi serà. "Aferrar-se a una cosa per excés de tossuderia o per ego és un senyal de debilitat, per mi. Sempre busco trobar el millor per al club, l'equip i els aficionats", afegia el CEO del Bayern. "La meva feina consisteix en aconseguir el millor per al Bayern i sempre hem actuat des d'una posició de força. I al final hem decidit que el millor era donar-li al Robert el permís per sortir".

Han estat dies moguts al Bayern, un club comprador que no està acostumat a deixar escapar les seves estrelles. L'interès del Barça havia generat controvèrsia en una entitat que, finalment, obrirà les portes al seu davanter franquícia. El Bayern ha rebut una pluja de crítiques per aquest fet, i també el jugador. El Barça volia tancar la incorporació abans de començar la gira pels Estats Units, aquest dissabte. Al Camp Nou es pretenia fer una jugada a tres bandes: a més de la compra de Lewandowski, la venda de Frenkie de Jong i la venda del 15% dels drets televisius. D’aquesta manera, s’omplien les arques i es generava prou fair play per fitxar i inscriure totes les noves incorporacions. De moment, només s'ha pogut tancar l'arribada del davanter polonès. "Anem més lents del que pensàvem, però fins al 14 d’agost tenim temps", diuen des de l’àrea esportiva. Una reflexió que val per la resta d’operacions que estan pendents: un central, un lateral dret i un lateral esquerre.

stats