Barça

Bernardo Silva, més a prop de renovar amb el City que de fitxar pel Barça

El club blaugrana va proposar una cessió amb opció de compra que resulta insuficient per al club de Manchester

3 min
Bernardo Silva, en acció en el partit del City de dissabte.

BarcelonaSi no fos pel fair play econòmic, molt probablement Bernardo Silva ja seria jugador del Barça. I no aquest estiu, sinó que el migcampista portuguès hauria aterrat al Camp Nou la temporada passada. Els problemes de tresoreria del club blaugrana i la posició de força que té el seu equip d'origen, el Manchester City, han estat traves insalvables per tancar l'operació.

Bernardo Silva és una petició expressa de Xavi Hernández. L'entrenador del Barça se sent fascinat pel futbolista, que juga habitualment de migcampista ofensiu i que també pot ocupar l'extrem dret. Però el desig de l'egarenc xoca amb Pep Guardiola, i és que per a l'entrenador del City, Bernardo Silva és una peça clau al seu equip. La temporada passada, en què el conjunt blau cel va guanyar el triplet (Premier, FA Cup i Champions), el portuguès va jugar 55 partits, 38 de titular, amb una mitjana de 65 minuts per enfrontament, set gols marcats i nou assistències.

El Barça, conscient de les seves limitacions salarials, s'havia oblidat de Bernardo i havia centrat els seus esforços en altres jugadors més assequibles, com Gündogan i Íñigo Martínez –fitxats a cost zero– i Oriol Romeu (3,4 milions). I l'única inversió forta, la del davanter Vitor Roque, per qui el club ha pagat 30 milions fixos i 30 més de variables a l'Athletico Paranaense brasiler, no està previst que vingui fins al 2024 precisament perquè no se'l pot inscriure.

Però els últims dies, un moviment ho va capgirar tot: la sortida d'Ousmane Dembélé. Quan l'extrem francès va renovar, l'any passat, ho va fer amb una clàusula que l'afavoria sortir aquest estiu. No n'havien tingut notícies, al Barça, fins que de cop van saber que el París Saint-Germain el volia i que Dembélé estava disposat a marxar. Així que van donar-lo per perdut, el Barça va començar a explorar el mercat i va pensar novament en Bernardo Silva. Els problemes de tresoreria no havien desaparegut, només s'havien maquillat. I Mateu Alemany, director de futbol blaugrana, va proposar una cessió al City amb una opció de compra per al curs vinent de 50 milions. A Manchester, l'oferta els va semblar ridícula.

La reunió de Txiki Begiristain amb Bernardo Silva

L'interès del Barça arriba, evidentment, a les orelles de Bernardo Silva, que es reuneix amb Txiki Begiristain. El director tècnic del City explica al futbolista la situació, però l'adverteix que el club blaugrana no té diners, ni tan sols per inscriure els jugadors renovats o fitxats a cost zero. Un bany de realitat per al portuguès. Des d'aquell moment, el Barça no ha fet cap més moviment, més enllà de confirmar als mitjans que està interessat en contractar-lo i que explora vies per fer-ho possible.

"Si algú vol Bernardo, ha de venir i posar-se d'acord amb el club. El problema és que si nosaltres perdem una peça com aquesta, necessitem anar al mercat i buscar un recanvi. I aquest tipus de jugadors no costen 20, 30 o 40 milions. En costen més", deia Pep Guardiola, quan li preguntaven per Bernardo Silva. Lluny de deixar-lo marxar, el City està intentant convèncer el futbolista perquè ampliï el seu contracte. Ara mateix té signat fins al 2025 i a Manchester volen que el prorrogui fins al 2026 o el 2027.

Sense notícies de Joao Cancelo

D'altra banda, el Barça també ha fet saber el seu interès per fitxar un altre jugador del City, Joao Cancelo. Però a Manchester no en tenen cap constància. Únicament saben que el lateral dret té sobre la taula una proposta en ferm d'un club de l'Aràbia Saudita. En qualsevol cas, el problema a Barcelona és el mateix: el fair play financer.

stats