BARÇA
Esports Barça 06/06/2018

Buscant el fitxatge que faci els fitxatges

El Barça sondeja directors esportius per ocupar el lloc de Robert i es planteja acomiadar Bakero

i
Toni Padilla
3 min
Buscant el fitxatge que faci els fitxatges

BarcelonaDes del dia que Andoni Zubizarreta va ser acomiadat, les cadires als despatxos on es controla la direcció esportiva del Barça no han deixat de veure passar nous responsables. Ja fa més de dos anys que el Barça no ha aconseguit trobar una estructura estable per poder fitxar just quan el mercat mou xifres de diners més altes que mai. “El repte és trobar una estabilitat i que l’estructura sigui clara”, diuen als despatxos del Camp Nou, on s’assumeix que Robert Fernández viu els seus últims dies com a director esportiu blaugrana.

Després de sondejar la possibilitat de fitxar Jordi Cruyff, que tanca la seva etapa al Maccabi de Tel Aviv, per ocupar el lloc de Robert, i de tenir sobre la taula noms amb els quals no s’ha arribat a negociar, ja que la porta es va tancar un cop feta la primera pregunta, com ara Monchi, director esportiu del Roma, el Barça segueix treballant per trobar el nom del nou director esportiu quan falten pocs dies perquè acabi el contracte d’un Robert a qui no s’ha ofert la renovació. Robert Fernández acaba contracte el 30 de juny i dona per fet que haurà de fer les maletes, tot i que segueix treballant, tal com ha demostrat tancant la renovació de Samuel Umtiti. Segons va avançar RAC1, després de veure com no es podien fitxar ni Cruyff ni Monchi, el Barça està sondejant perfils de secretaris tècnics en actiu en altres clubs de Primera Divisió i el principal candidat seria Ramón Planes, actualment al Getafe. El Barça no ha confirmat aquesta informació.

Segons Josep Maria Bartomeu, la decisió final serà sempre de Pep Segura, que treballa amb Robert per confeccionar la pròxima plantilla, sense garantir-li a l’exjugador de Betxí si ell seguirà la pròxima temporada. “És una situació una mica incòmoda, però el futbol és així”, s’admet des del Barça sobre el dia a dia en una àrea en què Robert intenta tancar fitxatges i Segura fitxar la persona que els tancaria a partir de la pròxima temporada. Però des del Barça no es descarta que, en cas que no es trobi cap perfil ideal, s’acabi proposant a Robert que segueixi com a última alternativa.

La figura de Pep Segura, de fet, també genera debats dins de la directiva del Barça, tot i que no tants com un Robert que ja va patir pel seu càrrec el 2017, quan va estar a punt de perdre la feina després del terrible estiu en què va marxar Neymar. Segura va aconseguir reforçar la seva posició llavors, quan va convertir-se en el principal interlocutor de l’àrea esportiva amb el director executiu, Òscar Grau, i la directiva. Un dels reptes de Segura era posar ordre en una àrea que des del comiat de Zubizarreta, el gener del 2015, havia caigut en un desordre que va afectar la planificació esportiva tant del primer equip com de les categories inferiors. El 2015 va arribar Ariedo Braida per ajudar Carles Rexach a acabar la temporada, dos homes que segueixen cobrant en qualitat d’assessors sense poder de decisió, i després Albert Soler va seguir fent créixer la direcció esportiva malgrat la seva manca d’experiència. Però després de l’estiu del 2017 Soler va caure en desgràcia i va ser apartat de les decisions esportives per retornar a un model que curiosament s’ha arribat a definir dins del Barça com “més similar al de Zubizarreta”.

Amb Pep Segura manant també va marxar a l’Arsenal Raül Sanllehí, un dels noms que més pes havia tingut en diverses negociacions complicades. Sanllehí, amb 15 anys d’experiència al club, va fer les maletes per cedir pas a una estructura que tampoc ha acabat de convèncer del tot. Ara Segura busca el nom que ocupi el lloc de Robert, un canvi que acabaria de posar sobre la taula un organigrama al gust d’un Segura que així es quedaria també sense marge de maniobra en cas de no aconseguir bons resultats, ja que en seria el gran responsable. Segura però, segueix refent mica en mica l'organigrama i abans de decidir si fa caure Robert, podria sacrificar també dos noms respectats pel seu pas pel 'Dream Team', com José Mari Bakero i Guillermo Amor, responsables del futbol base professional. Després del descens del Barça B, les darreres hores s'han intensificat les reunions i si per Amor es pot trobar una nova feina, menys consens hi ha al voltant de la figura d'un Bakero que porta menys d'un any a la Masia, on la seva feina no ha acabat d'agradar, tant a treballadors de la Masia, com als despaxtos.

L'estiu en que encara no es sap si arribarà Griezmann, els fitxatges més importants de cara al futur poden ser aquells per als despatxos, on dos anys i mig després del comiat de Zubizarreta, encara no ha arribat la estabilitat a una àrea clau.

stats