Cas Baena-Valverde
Esports Barça 17/04/2023

Cas Baena-Valverde: fins i tot l'agredit s'exposa a una sanció

Competició decidirà amb quants partits sanciona el jugador del Reial Madrid i estudia si el del Vila-real també ha de ser castigat

ARA
2 min
Fede Valverde i Álex Baena durant el partit de la primera volta de la Lliga entre el Reial Madrid i el Vila-real

BarcelonaLa Comissió Nacional Antiviolència ha traslladat al Comitè de Competició el càstig esportiu que haurà de rebre Fede Valverde per la seva agressió a Álex Baena després del Reial Madrid-Vila-real de Lliga disputat el 8 d'abril. El futbolista uruguaià va esperar el seu rival a la zona d'autocars del Santiago Bernabéu i li va donar un cop de puny a la cara. Amb l'expedient en mans de Competició, la denúncia policial del jugador groguet, i el comunicat de lesions –el pòmul inflat de Baena no deixava cap dubte de l'agressió–, s'ha obert la via per sancionar Valverde.

Tot i que els fets no estan reflectits a l'acta arbitral perquè es van produir més enllà del terreny de joc i de la zona de vestidors, el migcampista del Reial Madrid s'exposa a un càstig d'un mínim de quatre partits i un màxim de dotze sense jugar. Això, per la via esportiva perquè, malgrat que el Vila-real no va presentar cap denúncia, Competició es veu obligat a actuar en rebre l'expedient de la Comissió Antiviolència. Per part de Baena, la seva denúncia anirà per la via penal i podria acabar en una multa si es considera que el cop de puny al pòmul que li va etzibar Valverde li ha suposat una lesió lleu.

Dimecres s'obrirà un expedient extraordinari i la jutgessa encarregada del cas serà Carmen Pérez. Els jugadors implicats hauran de declarar sobre els fets i la resolució es podria allargar fins a un mes i mig. Fins i tot, Baena podria ser sancionat malgrat ser l'agredit. Si Valverde demostra les paraules del jugador del Vila-real que, a parer seu, van motivar l'agressió, la sanció seria la més baixa possible (quatre partits), i Baena podria ser castigat d'un a tres partits. L'entorn de l'uruguaià va dir que el futbolista del Vila-real es va referir als problemes amb l'embaràs que havia tingut la seva parella, Mina Bonino: "Plora ara, que el teu fill no naixerà". Baena, però, sempre ha negat que digués això.

El suport del Santiago Bernabéu a Fede Valverde

Fede Valverde no s'ha pronunciat gaire pel que fa l'agressió i, en cap cas, ha demanat perdó per haver donat un cop de puny a un company de professió. Les úniques declaracions fetes pel jugador del Reial Madrid han estat per tranquil·litzar l'afició blanca, que va ovacionar-lo en el partit de la Lliga de Campions contra el Chelsea. Valverde va dir que estava "més bé anímicament''. El club blanc no ha posat cap sanció al futbolista, que ha sigut titular en els dos partits següents que els blancs han disputat després de l'agressió.

stats