25/10/2023

El cinisme d'Ancelotti i l'error de Xavi

2 min
Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid

BarcelonaDes que Florentino Pérez n'és el president, no recordo cap ensopegada del Reial Madrid per culpa pròpia. Sempre han estat els altres. Sobretot, els àrbitres. O els del camp o els del VAR. I si no, la pandèmia. O la gespa glaçada. O les lesions. O perquè jugaven contra clubs-estat. A Chamartín emboliquen cada empat o derrota amb un relat interessat que ho justifiqui i el club té tot un exèrcit de mitjans afins disposats a reproduir-lo sense queixar-se. No és cosa nova, però convé recordar-ho de tant en tant.

Fa mal a les orelles escoltar algú com Carlo Ancelotti, una persona que s'ha guanyat un prestigi i un nom en el món del futbol, entrant al joc de justificar el que és injustificable. Que els àrbitres s'equivoquen? Esclar, com tothom. Però d'aquí a muntar una campanya arbitral contra el Reial Madrid hi ha un món. De què es queixa el Madrid, a Sevilla? D'un possible penal a Vinícius? És el mateix penal que comet cada setmana Carvajal sense que els col·legiats el penalitzin. En canvi, ¿la trepitjada de Bellingham al genoll de Rakitic? Com si no hagués existit: no surt a cap resum oficialista.

Ancelotti parla de llibertat d'expressió d'una manera perversa. Posa a la mateixa balança dubtar d'una acció concreta i els vídeos que emet sistemàticament Reial Madrid TV. Una cosa és discutir si una jugada pot ser punible o no, i l'altra ha acabat sent un atac sistemàtic a l'honorabilitat dels àrbitres per part del mitjà oficial del club. En qualsevol país seriós, el que fa el Madrid amb la seva televisió hauria estat objecte de denúncia i sanció. Aquí ningú diu res, no fos cas.

El cas Negreira, com el Villarato en el seu dia, han estat excuses de mal pagador per donar una mica de consistència a aquests relats malintencionats i diabòlics. Per això, Xavi Hernández s'equivoca quan troba "comprensible que el Madrid es queixi si s'ha sentit perjudicat". Parlava sense malícia, ja que ell també es queixa i protesta quan no està d'acord amb alguna acció en concret. Però en aquest context actual, en aquesta guerra entre el Madrid i els àrbitres, les seves paraules serveixen de carnassa per a la central lechera. En un ecosistema on la veritat ha passat a un segon terme, a Madrid acabaran dient que fins i tot l'entrenador del Barça els ha donat la raó.

stats