Barça-Reial Madrid

Florentino no serà al clàssic per la polèmica amb la piulada contra Vinícius

Mikel Camps va publicar aquest missatge a les xarxes durant el partit d'ahir del Reial Madrid davant l'Sporting de Braga

ARA
2 min
Vinicius va declarar dijous davant del jutge pels insults racistes.

BarcelonaLa prèvia del clàssic s'ha començat a encendre. Mikel Camps, directiu i portaveu adjunt del club blaugrana, ha estat qui ha encès la metxa en publicar a la xarxa X –abans Twitter– un missatge criticant Vinícius, davanter del Reial Madrid, que després ha esborrat. "No és racisme, és que es mereix un calbot per pallasso i per vacil·lar. Què representen aquestes bicicletes innecessàries i sense sentit al mig del camp?", va escriure Camps. Com a conseqüència, Florentino Pérez, president del Reial Madrid, ha decidit no assistir al Barça-Madrid de dissabte.

Es referia a una acció del jugador brasiler durant el triomf blanc per 1-2 a l'estadi de l'Sporting de Braga dimarts en partit pertanyent a la Champions League. Ràpidament, la publicació va crear polèmica a les xarxes socials i el madridisme va inundar de tuits la xarxa X criticant Mikel Puig. Fins i tot, un altre futbolista del Reial Madrid, Rodrygo, va referir-se a l'assumpte després que els periodistes espanyols desplaçats a Braga li ensenyessin la publicació. "No sé ni què dir sobre això ni si puc parlar-ne, però és lamentable. No hi ha gaire més a dir", va dir el compatriota de Vinícius.

Aquesta situació arriba després que Vinícius patís un nou episodi de racisme el passat cap de setmana durant el partit de Lliga del Reial Madrid davant el Sevilla al Sánchez Pizjuán, quan un seguidor local va ser expulsat de l'estadi per referir-se a ell amb comentaris racistes. El curs passat, un fet similar va passar a Mestalla i va desencadenar una polèmica entre el València i Vinícius perquè el futbolista va afirmar, davant els mitjans de comunicació i, més endavant, davant el jutge que investiga el cas, que els crits de "mono" havien estat generalitzats.

El Barça, per boca del vicepresident esportiu Rafael Yuste, també s'ha pronunciat respecte la polèmica. El directiu ha explicat que han parlat amb Mikel Camps i que li han fet veure que s'havia equivocat. "Ha estat un error, aquesta piulada no s'havia d'haver produït i no es tornarà a produir per part d'un membre de la directiva. Algú que és a la junta del Barça té unes responsabilitats i ho ha d'assumir", ha comentat als micròfons de Movistar.

stats