29/10/2023

El portaveu del Barça que pidolava seguidors a les xarxes

2 min
El directiu i portaveu adjunt Mikel Puig durant una compareixença pública.

BarcelonaL'ús correcte de X és una incògnita tan gran com el nom i l'evolució d'aquesta xarxa social. Cap mortal està resguardat de poder-hi ficar la pota en qualsevol moment. Però hi ha línies vermelles que es poden traçar basant-se en el sentit comú. Mikel Camps, directiu i portaveu adjunt del Barça, n'ha sobrepassat unes quantes de cop aquesta setmana amb el seu tuit posteriorment esborrat sobre el calbot que, segons ell, es mereixia Vinícius per fer "bicicletes innecessàries". El problema s'agreuja quan aquesta espifiada és la cirereta del pastís d'un comportament reiteradament conflictiu a X –anteriorment, Twitter–, sobretot tenint en compte el seu càrrec.

Camps, a X, tant critica Vinícius –al maig ja ho va fer quan alguns seguidors a Mestalla li van fer comentaris racistes– com es queixa que no l'hagin seguit diversos usuaris després que ell els hagi començat a seguir, ataca els periodistes i mitjans de comunicació quan són crítics amb la gestió de Joan Laporta o repiula una publicació de @MisterCruyff14 –un tuitaire actiu de l'entorn blaugrana– en què li diu "nina inflable" a una tuitaire madridista, @Ross_san_rey, que menysprea unes declaracions d'Íñigo Martínez.

Tot això, repetim, ho fa mentre ostenta el càrrec de portaveu adjunt del Barça. Per tant, en sigui conscient o no, Mikel Camps, quan publica aquests tuits, està representant el Barça. La pregunta és com pot ser que hagi actuat així a X des que va entrar a la junta directiva de Joan Laporta amb la victòria electoral del 2021 –un comportament comentat sovint entre grups de periodistes davant la incomprensió dels fets– sense que ningú del club hagi estat capaç d'acabar amb aquesta espiral de despropòsits o, directament, hagi contemplat l'opció que el càrrec de portaveu adjunt no és el més adient per a Camps.

Tuit de @MisterCruyff14 retuitejat per Mikel Camps.

És cert que amb l'arribada de Joan Laporta a la llotja la importància dels portaveus al Barça ha disminuït clarament respecte a la que va tenir Josep Vives durant l'etapa de Josep Maria Bartomeu. Hi ha una diferència substancial: Vives no pertanyia a la junta directiva i era portaveu del club. En canvi, Maria Elena Fort, la portaveu titular en l'actualitat, i Mikel Camps pertanyen a la junta directiva de Laporta i la representen quan exerceixen la figura de transmissors del missatge. Fort, de totes maneres, ha sortit en comptades ocasions a exercir aquesta funció. I Camps, directament, no ho ha fet mai. Però la pèrdua d'importància dels portaveus no justifica que l'entitat i la seva massa social hagin de patir un espectacle indigne.

stats