06/07/2024

Circulin, que aquí no hi ha res a veure

2 min
Enric Masip i Joan Laporta, al Godó

Joan Laporta i companyia s'han abonat a l'estratègia de l'oblit: confien en la mala memòria de la massa social del Barça per fer i desfer sense rendir comptes a ningú. L'últim cas és el d'Enric Masip, que ha tancat el seu compte a X sense expressar cap remordiment, excepte el d'haver-li complicat la vida al presi després de retuitar compulsivament comptes de personatges relacionats amb la ultradreta propagant farses i missatges d'odi racistes, xenòfobs, homòfobs i masclistes.

L'assessor i membre de la comissió esportiva del Barça ha vulnerat de manera inequívoca el codi ètic de l'entitat, que obliga “tota persona vinculada al FC Barcelona a defensar la diversitat i la igualtat sense discriminar per motius de raça, creença, idees polítiques o sindicals, llengua, sexe o orientació sexual” i que posa l'accent en fer “un ús responsable de les xarxes socials”.

La comissió d'ètica, presidida per Maria Elena Fort, valorarà el que ha passat amb Masip. Quan? Quan la convoqui el club, que no s'ha pronunciat sobre el tema. Tenint en compte que al maig va esclatar el cas dels avals i dos mesos després la comissió d'ètica, composta per cinc persones, encara no ha estat convocada, resulta evident que la tàctica de Laporta és la d'escombrar la merda cap a sota la catifa, i circulin, que aquí no hi ha res a veure.

El president del Barça calcula que per a la tornada de les vacances els socis i els aficionats estaran prou entretinguts amb la pilota –la Lliga comença el 17 d'agost i abans el primer equip ja s'haurà enfrontat en amistosos al Manchester City i al Reial Madrid– per haver oblidat Masip, els avals, i fins i tot l'acomiadament de Xavi un mes després d'haver estat confirmat al sopar del sushi i reemplaçat, després, per un entrenador, Flick, que ni tan sols hi era present.

Que una entitat que el 2021 va incloure en els seus estatuts dos articles preliminars en els quals s'especificava que el Barça “promourà els valors democràtics de la igualtat i la no discriminació […] i lluitarà per a l'erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l'àmbit social i de l'esport” no hagi estat capaç ja no d'acomiadar, sinó de condemnar públicament l'inacceptable comportament de Masip segons el que s'estableix en el codi ètic del mateix club és, senzillament, vergonyós.

stats