Barça
Esports Barça 25/08/2019

Les 3 claus del Barça-Betis

L'empat reanima al Barça en el seu pla i les solucions del segon temps rematen un Betis tendre

i

BarcelonaEl 0-1 va tacar un primer quart d'hora bo del Barça i va portar el primer temps a una incertesa que només l'empat de Griezmann va relaxar. A la segona meitat, el Barça va ser més incisiu en l'últim terç, on s'havia estat encallant a la primera meitat. Amb els gols, el partit ja va fer baixada per acabar golejant per 5-2.

Si és per fora, que sigui per fora

Valverde va apostar per De Jong i Sergi Roberto com a interiors i Rafinha i Carles Pérez als extrems amb Griezmann sol a dalt. El Betis esperava en un 4-4-2 que complicava la progressió per dins i desviava el joc blaugrana cap a les bandes. La passada de central a extrem era fàcil i arribar als pics de l'àrea no era difícil, però des del carril es generava massa poc.

Piqué connecta amb Carles Pérez  i el deixa en situació de poder atacar última línia

S'abusava d'anar cap a dins i l'última maniobra d'atac quedava ofegada. Fins a la represa, Carles Pérez no va provar regats cap a fora, cap a la línia de fons. Van sorgir centrades productives.

L'entrada d'Ansu Fati va confirmar la necessitat de ser atrevit i profund per la banda dreta. Va ser oxigen per a l'atac blaugrana. Òbviament, el partit ja estava trencat.

El sí o no de la pressió

Per la verticalitat que podia tenir el Betis en transició, per al Barça era especialment necessari ser agressiu en la pressió després de pèrdua. L'equip va aprofitar que progressava de manera controlada per estirar la xarxa i recuperar ben a dalt. Però al quart d'hora va rebre un gol que el va fer dubtar una mica. L'equip es va esquerdar i el Betis va poder filtrar passades a l'esquena del salt de Busquets. Va tocar córrer i patir.

Canales rep a l'esquena dels tres migcampistes. La transició del Betis és clara

Va ser un tram puntual. El pas dels minuts i l'1-1 van ajudar a recuperar l'equilibri.

La primera mirada de Busquets

De totes les coses que Busquets fa bé, la més impactant per al joc del Barça és la primera passada que fa quan recupera la pilota. El seu soci habitual és Messi, que és qui més es beneficia d'aquest do del de Badia per connectar amb ell quan el rival està menys ben organitzat. Ahir, gràcies a l'actitud defensiva col·lectiva i al recorregut de De Jong i Roberto, Busquets va trobar-se amb un grapat de bones recuperacions que va transformar en assistències de luxe. De les seves botes van sorgir dues ocasions i dos gols.