Wembley 2011
Esports Barça 28/05/2011

Europa es rendeix al Barça (3-1)

En una nit màgica, Pedro, Messi i Villa han marcat els tres gols que han donat al Barça el seu quart títol de la Lliga de Campions en una final per al record. Abidal ha estat l'encarregat d'aixecar la copa

Busquets i Messi celebren el tercer gol / AFP

BarcelonaCampions, campions! El Barça ha aconseguit a Wembley la seva quarta Lliga de Campions amb un futbol de somni que li ha permès superar el Manchester United en una final per al record (3-1).

El Manchester United, tal com s'esperava Pep Guardiola, ha començat pressionant amb molta intensitat, dificultant el joc de passada de l'equip blaugrana. El conjunt anglès ha generat les dues primeres oportunitats del partit, però Valdés s'ha anticipat als davanters rivals i ha aconseguit desviar la pilota.

A partir del minut 10, el Barça ha començat a garantir-se el domini de la pilota i a controlar el joc. Al minut 15 Pedro ha realitzat la primera rematada perillosa. Al minut 19, Villa ha disposat de dues oportunitats consecutives.

El primer gol del partit ha arribat al minut 27, quan Pedro ha aconseguit superar Van der Sar. Poc li ha durat l'alegria al Barça, ja que sis minuts després Rooney ha aconseguit l'empat per al Manchester United. La jugada venia precedida d'un fora de joc. El partit ha arribat al descans 1-1.

A la segona meitat ha arribat el gol de Messi, que ha tornat a avançar el Barça al minut 53. Ha estat el primer gol del davanter a Anglaterra. Minuts més tard, al 68, ha arribat el tercer gol del Barça, aquest, obra de David Villa.

Els darrers minuts el Barça ha disposat d'alguna oportunitat per engrandir la renda de gols en una nit que l'afició del Barça recordarà per sempre.

Barça, 3: Víctor Valdés, Dani Alves (Carles Puyol, minut 88), Gerard Piqué, Mascherano, Abidal, Xavi, Sergio Busquets, Iniesta, Pedro (Afellay, minut 92), Messi i Villa (Keita, minut 85).

Manchester United, 1: Van der Sar, Fabio (Nani, minut 69), Vidic, Ferdinand, Evra, Carrick (Scholes, minut 76), Giggs, Park, Valencia, Rooney i 'Chicharito'.

Gols: 1-0, minut 27: Pedro. 1-1, minut 34: Rooney. 2-1, minut 54: Messi. 3-1, minut 69: Villa.

Àrbitre: Viktor Kassai. Groga a Dani Alves (minut 60) i Valdés (minut 86); i a Carrick (minut 61) i Valencia (minut 79).