Barça
Esports Barça 03/02/2013

El València i el Barça empaten a Mestalla en un entretingut partit sense amo (1-1)

L'equip blaugrana amplia la diferència amb el Reial Madrid als 16 punts gràcies a un gol de penal de Leo Messi i dues aturades de Víctor Valdés

Jordi Alba felicita Leo Messi

BarcelonaEl Barça ha empatat a Mestalla (1-1) en un entretingut partit en què l'equip blaugrana ha notat el cansament del clàssic de dimecres i s'ha trobat amb un rival que ha sabut realitzar un plantejament exquisit. La diferència amb el Reial Madrid, que dissabte va perdre a Granada, és ara de 16 punts.

El València s'ha avançat al minut 33 gràcies a un gol d'Ever Banega. El futbolista, que tan aviat és protagonista fora del terreny de joc com dins, ha aprofitat un rebuig de cap de Gerard Piqué per enviar la pilota a la xarxa. Cinc minuts més tard (38), Joao Pereira ha fet caure Pedro a dins de l'àrea i Leo Messi ha empatat el partit en transformar el penal amb el qual ha estat castigat l'equip local.

El Barça no ha pogut controlar el partit durant una primera meitat esbojarrada, que ha alegrat els espectadors i ha estressat els entrenadors. Com va fer contra el Reial Madrid, el València ha jugat amb la defensa molt avançada, fet que ha provocat que els dos equips intercanviessin arribades.

Jordi Roura ha mogut la banqueta a la segona meitat quan ha donat entrada a Carles Puyol, David Villa, que ha estat rebut amb molts aplaudiments, i Thiago per Javier Mascherano, que havia vist una targeta groga, Cesc i Xavi.

Els dos equips han disposat de bones oportunitats per aconseguir el segon gol, però el marcador no s'ha mogut a Mestalla. Cesc i Villa, per exemple, han enviat fora dues pilotes clares i Valdés ha aturat dues bones rematades de Canales i Soldado, aquesta a l'últim minut.

València, 1: Guaita, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Cissokho, Víctor Ruiz, Tino Costa, Bernat (Piatti, m. 70), Banega (Canales, m. 69), Guardado (Jonas, m. 86) i Soldado.

Barça, 1: Víctor Valdés, Alves, Piqué, Mascherano (Puyol, m. 55), Jordi Alba, Busquets, Xavi (Thiago, m. 90), Cesc (Villa, m. 72), Pedro, Iniesta i Messi.

Gols: 1-0, m. 33: Banega. 1-1, m. 39: Messi, de penalti.

Àrbitre: González González. Groga als locals Cissokho, Guardado i Soldado i al visitant Mascherano.

Incidències: Uns 45.000 espectadors a Mestalla.