Apunts en calent

El davanter que només sap jugar al primer toc: els apunts en calent del Celta-Barça

Vitor Roque ha acumulat massa errades en el seu primer partit com a titular amb la samarreta blaugrana

3 min
Vitor Roque no ha estat encertat en el seu primer partit com a titular amb el Barça.

BarcelonaTriomf del Barça (1-2) davant el Celta a Balaídos amb un gol de penal de Robert Lewandowski en el temps afegit. Prèviament, Iago Aspas a l'inici del segon temps havia igualat un altre gol que el davanter polonès havia marcat just abans del descans. A continuació, els apunts en calent.

Vitor Roque, 52 dies després. El davanter brasiler va arribar a Barcelona el 27 de desembre i han hagut de passar 11 partits del Barça i 52 dies per veure'l com a titular amb la samarreta blaugrana. Entremig hi ha hagut una pretemporada personalitzada que li ha servit per agafar l'estat de forma físic en el qual no va arribar, dos gols llampec al primer toc, algunes errades davant el porter i el patiment per una injusta expulsió. Davant el Celta, ha tornat a fer evidents les virtuts i els defectes que coneixíem. Es desmarca bé i té desimboltura, però erra massa sovint quan la jugada necessita que faci més d'un toc. L'exemple ha estat un contraatac en el primer temps en què ha controlat malament una pilota quan ho tenia tot de cara per encarar Guaita. La seva aventura a Balaídos només ha durat 57 minuts.

El mestre Lewandowski. El davanter polonès no destaca per la seva contribució en l'atac a camp obert. Més aviat també és un jugador de rematades al primer toc. Però avui ha obert la llauna, com ja va fer davant l'Alabès, amb una excel·lent definició després d'un control igual de brillant. Vitor Roque farà bé d'aprendre de Lewandowski en aquest sentit si no vol quedar-se amb el paper de secundari que només surt quan les coses van de mal borràs i es necessita un revulsiu a la desesperada. Per cert, després d'una sequera de gairebé dos mesos sense fer gol a la Lliga, Lewandowski ha marcat per tercer partit consecutiu. I avui ho ha fet per partida doble. Seu també ha estat el gol de penal en el temps afegit que ha donat el triomf al Barça després que l'àrbitre hagi fet repetir el primer intent que havia aturat Guaita perquè el porter local s'ha avançat abans de temps.

El maldecap de Ter Stegen. Té 36 anys, és el davanter professional espanyol amb menys aparença de davanter professional i abans de jugar contra el Barça no estava ni entre els 50 millors golejadors en la classificació del Pitxitxi (només portava tres gols). Però, a Can Barça, quan Iago Aspas apareix a la gespa s'encenen les alarmes. Que li preguntin a Ter Stegen. Aspas és el davanter que més gols li ha marcat durant la seva carrera i avui li ha fet el desè. Res ha pogut fer el porter alemany després que el xut del gallec el desviés Kounde.

Iago Aspas ha tornat a batre Ter Stegen.

La confiança de Xavi en Cubarsí. Malgrat que algunes veus (escasses) van assenyalar el central de 17 anys de La Masia com un dels principals culpables de l'empat a casa davant el Granada, ha quedat clar que el seu entrenador no ho considera així i li ha tornat a donar la titularitat a Balaídos. I, ni més ni menys, li ha tocat defensar un davanter 19 anys més gran que ell: el ja esmentat Aspas. Ha complert la feina amb personalitat i no ha tingut cap responsabilitat en el gol encaixat. L'únic però ha estat el poc atreviment a l'hora de treure la pilota jugada des del darrere. De totes maneres, d'això també han pecat els seus companys de la defensa. I, fins i tot, els del mig del camp.

stats