Apunts en calent

Vitor Roque, del cel a l'infern en 13 minuts: els apunts en calent de l'Alabès-Barça

El davanter brasiler ha tingut temps de fer un gol i veure dues targetes grogues en la seva aparició breu en el terreny de joc

Vitor Roque protesta la segona targeta groga que ha comportat la seva expulsió.

BarcelonaTriomf del Barça (1-3) davant l'Alabès a Mendizorrotza en un partit en què ha mostrat una millor imatge que en els últims enfrontaments i en què no ha patit per assegurar els tres punts malgrat disputar l'últim tram amb un futbolista menys. A continuació, els apunts en calent.

Vitor Roque, del cel a l'infern en 13 minuts. L'escenari era pràcticament l'ideal perquè sortís d'inici: venia de donar entre setmana el triomf al Barça davant l'Osasuna amb el seu primer gol com a blaugrana i de provocar l'expulsió d'Unai García quan faltaven 23 minuts per al final del partit. A més, les baixes de João Félix, Raphinha i Ferran Torres havien deixat Xavi amb pocs efectius en atac. Ni així Vitor Roque ha estat titular a Mendizorrotza. El tècnic de Terrassa ha preferit avançar la posició de Pedri i introduir Christensen d'inici. El seu estat físic encara no deu permetre esforços més extensos. Xavi ha donat al brasiler l'última mitja hora de partit. Però la seva aparició s'ha quedat en 13 minuts en què ha viscut tota mena d'emocions. Acabava d'entrar en el terreny de joc quan ha aconseguit el seu gol (el tercer del Barça avui) i, poc després, ha estat expulsat per doble targeta groga. La segona, molt discutible.

La mort lenta d'Oriol Romeu com a jugador del Barça. El futbolista d'Ulldecona ha passat en qüestió de mesos de ser l'escollit per omplir el buit gegant de Sergio Busquets al mig del camp blaugrana a tenir els seients de la banqueta com el seu hàbitat natural. Només ha estat titular en un dels últims nou partits de Lliga, el de la derrota davant el Vila-real que va propiciar l'anunci de la marxa de Xavi Hernández a final del curs. Aquell vespre, Oriol Romeu va ser substituït en el descans. A Vitòria, el tècnic del Barça ha preferit confiar en un central com Christensen per ocupar la posició de pivot. L'invent ha funcionat. El conjunt català ha estat més consistent de l'habitual en els últims temps. Xavi ha donat a Oriol Romeu els darrers minuts de partit quan l'equip ja estava amb un jugador menys i el resultat era 1-3.

Obra d'art de Lewandowski. El pitxitxi de la Lliga del curs passat no marcava en la competició regular des del 10 de desembre, quan va veure porteria en la derrota davant el Girona. Però de quina manera ho ha tornat a fer! Amb un control dins de l'àrea amb poc espai i una vaselina precisa i estètica davant Antonio Sivera. El polonès ha celebrat la seva creació amb ràbia, segurament expulsant gran part del patiment acumulat pel fet de ser conscient que porta temps lluny de la seva versió més polida. El problema és que l'aportació de Lewandowski durant la resta del partit ha estat l'equivalent a la seva mitjana d'aquesta temporada.

El corcó de Samu Omorodion. El davanter melillenc no només va marcar en la primera jugada del partit de la primera volta a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. També va gaudir de tres ocasions clares més durant el primer temps en una demostració de potència i velocitat que va desesperar la defensa blaugrana. El futbolista de 19 anys ha tornat a ser titular avui davant el Barça i ha tornat a marcar, amb la qual cosa ha impedit que Inaki Peña sumés el segon partit consecutiu sense encaixar cap gol. L'última vegada que l'equip blaugrana va lligar aquesta ratxa va ser a principis de novembre en els enfrontaments davant la Reial Societat i el Xakhtar Donetsk. Aturar la sagnia de gols en contra és un dels requisits per treure el cap de l'aigua i permetre's algunes alegries en el que queda de curs.