Barça

Deco fa pinya amb Xavi i dona explicacions sobre la comissió de Raphinha

L'exjugador i exrepresentant cobrirà la vacant que deixa Mateu Alemany en l'estructura esportiva del Barça

3 min
Deco durant la seva presentació com a director de futbol del Barça.

Sant Joan DespíEl Barça ha presentat aquest dimecres la nova estructura de l'àrea de futbol en un acte oficiat pel president executiu blaugrana, Joan Laporta. L'han acompanyat el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el flamant nou director de futbol, Anderson Luís de Souza, Deco. És el primer acte oficial de l'àrea esportiva que l'entitat organitza sense Mateu Alemany, que fa uns dies va abandonar el seu càrrec per l'arribada de Deco, que assumirà tot el pes del departament. L'executiu balear va rebutjar continuar al club fent funcions més representatives i ara s'ha pres un temps per decidir quin repte professional accepta.

"Volem agrair al Mateu la gestió exitosa d'una herència complicada i ho ha fet en unes condicions de màxima dificultat. Se n'ha sortit amb nota. Ha fet una feina excel·lent i ha tingut l'habilitat de construir un projecte esportiu altament competitiu. El Mateu és una gran persona, un tipus molt intel·ligent. Li desitjo molta sort i té les portes obertes del Barça mentre jo sigui president", ha dit Laporta sobre la figura que acaba d'abandonar el club. El mandatari culer també ha lloat Deco, el nou home fort de l'àrea esportiva: "És una persona que reuneix totes les condicions per fer de director esportiu en el Barça. Ha sigut company del nostre entrenador, que té tota la nostra confiança, i s'ha format com a empresari. Ho he pogut comprovar des que ens vam retrobar fa un parell d'anys. També coneix els mercats a banda del brasiler. Aquest estiu ha treballat amb el Mateu i ha tingut un rol rellevant en els últims dies del mercat".

Organigrama esportiu de l'àrea de futbol del Barça 2023-2024.

Per la seva banda, el gran protagonista de la matinal a Sant Joan Despí ha fet valdre tot el que ha après des que es va retirar del futbol i el que li ha costat desfer-se dels seus negocis: "Durant 10 anys he treballat assessorant tant clubs com jugadors. Tornar al Barça no ha sigut tan fàcil perquè he hagut de deixar una empresa sòlida, uns empleats i una família... Tanmateix, soc conscient de la importància del projecte i de com és d'il·lusionant". Una de les funcions que feia fins fa poc és la de representant de Raphinha, un dels fitxatges blaugranes de l'estiu passat.

Qüestionat per la comissió que va rebre per l'operació, calculada sobre entre el 5 i el 10% del salari del futbolista i que normalment es va pagant mentre dura el contracte, Deco ha deixat clar que ja no la cobra. "He arreglat el que havia d'arreglar amb el Barça. L'àrea de compliance mai no hauria permès que jo tingués dos contractes. Jo ara tinc un sou com a personal del club, res més". De la resposta s'entén que ja no cobra res relacionat amb Raphinha, però no ha precisat els termes de l'acord per renunciar a una comissió prevista fins al 2027, que és quan s'acaba el contracte del brasiler amb el Barça.

Bojan Krkic, l'altra novetat en l'organigrama

Sobre altres temes que estan d'actualitat, com ara la renovació de Xavi Hernández, Deco ha dit que el preparador vallesà "s'ha guanyat la continuïtat" i que ha d'ampliar la seva vinculació "perquè és un tema de club". Ha sigut menys clar amb la lletra petita del nou vincle, que podria firmar-se per un any, fins al 2025, per no perjudicar el càlcul del fair play. Amb relació a les renovacions d'Àlex Balde i Lamine Yamal, el nou director de futbol blaugrana ha transmès optimisme: "Estan molt encaminades. Esperem poder donar bones notícies com més aviat millor".

Deco liderarà una àrea de futbol sense secretari tècnic, una figura que cau de l'organigrama després de la marxa de Jordi Cruyff. L'altra novetat de l'estructura és Bojan Krkic, que farà de "coordinador de l'àrea de futbol" i treballarà sobretot amb dos fils directes: Xavi i Talín Alexanco. L'exdavanter blaugrana també formarà part de la denominada "comissió esportiva" juntament amb el seu nou cap i també amb el president Laporta, el vicepresident Yuste, l'assessor presidencial Enric Masip i el directiu responsable del futbol base, Joan Soler.

stats