Barça

El Barça mourà cel i terra per incorporar el recanvi de Lewandowski al gener

El club prioritzarà l'arribada de Vitor Roque per motius esportius, però també financers

3 min
Vitor Roque

BarcelonaDels dinou jugadors amb fitxa professional que formen la plantilla del Barça 2023-2024, cinc són cares noves adquirides i registrades durant el mercat d'estiu: Iñigo Martínez, Gündogan, Oriol Romeu, Cancelo i João Félix. N'hi ha una altra, Vitor Roque, que el club va tancar i anunciar al juliol. Tanmateix, a diferència dels altres, no ha estat registrat a l'últim slot d'inscrits a la Lliga espanyola. El jove davanter brasiler (18 anys) s'ha quedat cedit a l'Athletico Paranaense, amb el qual va quedar eliminat recentment de la Copa Libertadores, perquè el Barça no tenia prou límit salarial per assumir-ne la inscripció. Però la direcció esportiva mourà cel i terra per sumar-lo a l'equip al mercat d'hivern.

Hi ha motius esportius i econòmics de pes per accelerar l'arribada de Vitor Roque. Comencem pels segons, que en la situació actual del Barça són gairebé més importants que els primers. Com que l'entitat continua excedida en termes de fair play financer per la davallada d'ingressos arran de l'exili a Montjuïc i els efectes de la venda del 25% dels ingressos televisius a Sixth Street, ha de treballar amb bisturí a l'hora de planificar inscripcions. En aquest sentit, hi ha una norma del control econòmic de la Lliga que beneficia el Barça a l'hora de materialitzar l'arribada de l'atacant al gener i és que, com que l'alta seria a mitja temporada, només estaria obligat a assegurar el pagament del percentatge anual del sou i l'amortització del jugador i una campanya més. Posposant la inscripció fins a l'estiu vinent, el Barça hauria de demostrar als ulls de la Lliga que és capaç de pagar dos exercicis complets, la qual cosa podria condicionar la viabilitat d'altres operacions.

Per aspirar a inscriure Vitor Roque al gener el Barça, que té el límit salarial superat, haurà de generar estalvis per valor d'un 50% o un 30% més de l'espai que necessiti per al punta brasiler. Caldran sortides o renovacions per espaiar pagaments, per assolir aquest objectiu. Així mateix, la repalanca de Barça Vision, que té pagaments endarrerits, ajudarà a millorar el marge del club no només per al nou davanter, sinó també per regularitzar la situació de Gavi i materialitzar la millora i l'ampliació de Xavi i els seus ajudants.

Lewandowski, temptat pels petrodòlars

L'argument esportiu per confirmar el fitxatge de Vitor Roque al gener és molt més senzill. Després del tancament de l'última finestra FIFA, la plantilla del primer equip s'ha quedat amb només quatre davanters amb fitxa professional per a tres posicions: Lewandowski, Ferran Torres, João Félix i Raphinha. El cinquè home en atac és un barbamec de 16 anys: Lamine Yamal. Per tant, davant la falta d'efectius, s'imposa l'arribada d'un sisè jugador perquè la rotació sigui més reeixida. A més, a l'àrea esportiva cada dia tenen més clar que Lewandowski, que farà 36 anys, necessita un recanvi específic que ara mateix no hi és, a l'equip. Per un tema d'edat i també perquè els petrodòlars poden temptar-lo. Les últimes setmanes del mercat d'estiu va rebre propostes per anar a l'Aràbia Saudita i les va rebutjar totes. Però això no significa que al gener no pugui canviar d'idea, malgrat tenir contracte amb el Barça fins al 2026.

Segons va informar Mundo Deportivo, Vitor Roque firmarà un contracte de sis temporades amb una d'opcional, cosa que també ajudarà a espaiar tant l'amortització com el sou que d'entrada, segons va informar el diari Sport, serà de 3,5 milions bruts l'any. El cost de l'operació, que va pactar l'agent André Cury amb Deco, serà de 30 milions fixos i 31 variables a repartir en uns quants conceptes.

stats