Barça
Esports Barça 12/09/2023

Problemes amb la sortida a borsa de Barça Media

Els 40 milions que Libero Finance Football encara no ha pagat són l'arrel de la incertesa de l'operació

2 min
Joan Laporta a la presentació d’Ilkay Gündogan.

BarcelonaEl Barça encara no ha ingressat, a dia 12 de setembre, els 40 milions del fons Libero Football Finance que havien d'entrar a les arques blaugranes abans del 29 d'agost. La institució pot buscar nous inversors per complir el compromís a curt termini i, d'aquesta manera, eximir la junta directiva de les obligacions associades a l'aval que es va emetre abans del tancament del mercat de fitxatges per inscriure Cancelo, João Félix i companyia. Però l'arribada d'aquests diners és sobretot peremptòria per cobrir el forat comptable de l'exercici 2022-2023, fruit dels 60 milions que havien d'abonar Orpheus Media i Socios.com en el marc de la palanca de Barça Studios que l'estiu del 2022 va servir per inscriure fitxatges com els de Robert Lewandowski o Raphinha Dias. El segon argument, de fet, és el que va motivar la recerca de nous socis financers i el disseny d'una operació per dur la denominada Barça Media al Nasdaq. Una estratègia que, a curt termini, només perseguia reforçar el primer equip masculí de futbol.

Ara, amb la finestra FIFA tancada amb èxit gràcies als avals, el problema persisteix i corre el risc d'enquistar-se. Perquè dels 60 milions (d'un total de 120 per l'adquisició d'un 29,5% de Barça Vision) només n'han arribat 20 de Nipa Capital, que és una companyia neerlandesa que opera de part d'un inversor sense identitat radicat a Xipre. Com que els 40 de Libero continuen faltant, el Barça ha hagut de modificar sobre la marxa els seus plans de fer sortir a la borsa nord-americana el seu calaix de sastre digital i audiovisual, Barça Media, mitjançant una SPAC (empresa carcassa) que es diu Mountain & Co | Adquisition Corp. En aquest marc d'incertesa, i com que el fons alemany no ha respectat cap termini de pagament, el club que presideix Joan Laporta ja ha transmès a la SEC (Security Change Commission), l'òrgan que supervisa la borsa dels Estats Units, que esperarà els diners fins al 10 d'octubre, pràcticament un mes i mig més tard del que es preveia d'origen. Malgrat la demora sostinguda, des de les oficines del Camp Nou encara asseguren a l'ARA que l'ingrés de Libero arribarà durant aquest setembre.

L'operació podria anar-se'n en orris del tot al novembre

Menys optimistes són des de Mountain, que comença a assumir que els alemanys no pagaran i, a més, admeten que "no es pot garantir que es pugui obtenir el finançament addicional de tercers que cal perquè la condició dels ingressos es compleixi abans de la data límit". De fet, la companyia que lidera Cornelius Boersch assegura que el Barça podrà "rescindir l'acord de combinació de negocis en qualsevol moment". Mountain celebra aquesta setmana una junta d'accionistes en què precisament es debatrà sobre l'operació per treure al Nasdaq tot el negoci digital i audiovisual culer, amb unes expectatives de valoració de vora 1.000 milions d'euros. L'escenari més pessimista davant la falta de llum verda dels inversors és la dissolució del projecte abans del 9 de novembre, si bé la voluntat dels responsables de Mountain és eixamplar el termini per materialitzar-lo fins al març de l'any que ve. Barça Media és el paraigües de Barça Vision —branca dels continguts digitals audiovisuals del club que en un 49% pertany a Nipa, Libero, Socios.com i Orpheus Media—, de Barça Studios (continguts audiovisuals) i de la divisió d'esports electrònics.

stats