Barça
Esports Barça 15/06/2023

"Si demà hi hagués eleccions, l'herència econòmica de Laporta seria pitjor que la de Bartomeu"

Víctor Font trenca el seu silenci en un acte per fer balanç de la gestió del Barça

ARA
3 min
Victor Font, fotografiat abans de l 'acte en que ha passat revista a l'actualitat del Barça

Esplugues de LlobregatVíctor Font ha trencat el seu silenci en un acte que se celebra aquest dijous a Esplugues de Llobregat. El segon candidat més votat a les eleccions del 2021 ha passat revista a l'actualitat del Barça en tots els fronts. "Representem un terç de la massa social", ha dit l'empresari granollerí abans de començar a desgranar el seu punt de vista sobre la gestió de Joan Laporta i la seva junta.

Alegria per Xavi Hernández. "La situació del club em genera sentiments contraposats. D'una banda, sento satisfacció i, de l'altra, sento tristor, decepció i molta preocupació. Estic content perquè s'han posat els fonaments d'un equip de futbol de futur. També perquè l'aposta per Xavi i el seu staff funciona. Molts deien que Xavi estava verd. La satisfacció també ve pel futbol femení i els èxits de les seccions".

Molest per l'entorn tòxic. "Estic molt trist perquè en l'hora més greu de la institució som incapaços de fer front comú. Estic 100% d'acord quan el Xavi opina que l'entorn és tòxic. Hi ha més gent preocupada per defensar els seus interessos que no pas els del club. Les trinxeres ens debiliten. També em posa trist que els socis no comptem per a res ni se'ns diu la veritat. Va passar amb Messi fa dos anys i ha tornat a passar ara. Tant en aquell moment com ara si no ha tornat és per un tema de lideratge i de gestió".

El retorn frustrat de Messi. "Fer retornar Messi només cridant el seu nom a l'estadi era impossible. Que hagi marxat a Miami és la mostra que es podia treballar l'acord amb temps i que fos creatiu, amb socis comercials estratègics. Un acord, per cert, pensat per un extreballador del Barça [Xavier Asensi]. Ara la frustració és de molta gent. Entre ells Xavi, amb qui vaig dinar fa tres setmanes i que estava convençut que vindria".

Una herència pitjor. "Se'ns enganya també quan s'aprova un acord per finançar l'Espai Barça amb el Palau Blaugrana i ara veiem que no és ben bé així. O quan es diu que el Barça ha sortit de l'UCI. Si ara hi hagués eleccions, l'herència econòmica seria pitjor ara que després de Bartomeu. Tenim més deute i més despesa i menys patrimoni que fa dos anys. I acumularem 1.000 milions d'euros de pèrdues ordinàries en tres anys".

Poca transparència en les decisions. "No hi ha transparència sobre acords que són estratègics per al club. El cas de Spotify, per exemple, o el procés d'adjudicació de les obres del Camp Nou. Surt Limak, tot són sorpreses i les úniques respostes que hi ha és que ho fan més de pressa i més barat. I les comissions dels fitxatges? Cap transparència, quan el president es va comprometre que n'hi hauria".

Preocupat pel model de propietat. "Estic convençut que la directiva del Barça no vol fer les coses malament i que vol que el club continuï sent dels socis, però cal actuar en aquest sentit. Si no vols tenir càncer, no fumis un paquet de tabac diari".

Govern tridimensional. "El Barça no pot ser un club amb un superpresident amb capa. S'ha de governar amb tres potes, un projecte bastit i fugint de l'«amb mi amb contra mi». Una branca esportiva amb una figura destacada com Pep Guardiola, que és el millor entrenador de la història, al capdavant; una branca empresarial amb el millor CEO possible, i una branca institucional".

stats