Barça
Esports Barça 27/07/2022

Dembélé: d'adormir-se a enviar la gent a dormir

El davanter blaugrana imita Stephen Curry després de marcar dos gols en l'amistós contra el Juventus

3 min
Ousmane Dembélé

BarcelonaOusmane Dembélé sempre ha tingut fama de ser algú a qui se li enganxen els llençols. Tant és així que, dia rere dia, es produïa una anècdota que recorden els seus veïns. El Barça de Valverde s'entrenava a les 11 i l'equip estava convocat a les 10 a la Ciutat Esportiva. Doncs a aquesta hora s'obria la porta del seu garatge i en sortia disparat un Audi de color daurat que s'endinsava en una de les entrades de la ronda de Dalt. Era, esclar, l'extrem blaugrana.

D'això ja en fa alguns anys i al club expliquen que el comportament de Dembélé ha millorat moltíssim. "És molt més professional", apunten al vestidor. L'extrem té el cor robat a Xavi Hernández, l'entrenador que va confiar en ell quan semblava un futbolista destinat a marxar del Barça per la porta del darrere. Després de renovar aquest estiu –polèmiques al marge, amb el seu representant–, Dembélé afronta un any en què vol reivindicar-se com aquell jugador que en el seu dia va costar 105 milions, que a Barcelona gairebé no ha tret el cap. De moment, a la gira nord-americana, ha sigut el gran protagonista del partit contra el Juventus (2-2), on ha marcat els dos gols blaugranes.

Més enllà de l'encert i de potenciar les seves virtuts –el canvi de ritme, el dríbling i la rematada–, Dembélé també ha sigut protagonista per la celebració. Ha ajuntat les dues mans i se les ha posat al costat del cap, fent el gest d'anar a dormir. Exactament el mateix que feia Stephen Curry, jugador de la NBA, quan feia una bona actuació i tenia un missatge cap als crítics. Una manera de dir-los que callessin i se n'anessin a dormir. Després de dos gols, i malgrat haver estat sempre a l'ull de l'huracà, Dembélé ha evidenciat al partit de Dallas que també té l'esquena molt ampla.

"És un jugador diferent, especial", deia Xavi Hernández després del partit. El tècnic espera de Dembélé que, com en el duel contra la Juve, sigui un futbolista que "marqui la diferència" i insisteix que "aporta molt per la manera de jugar del Barça". "Ha de ser més constant, marcar més gols i fer més assistències, cosa que ja va millorar la temporada passada", apuntava l'entrenador, que veu en Dembélé "un jugador feliç", que "sempre està implicat i ho ha demostrat", i per això va insistir tant perquè es quedés.

Ousmane Dembélé sembla haver deixat enrere el calvari de les lesions. Té continuïtat i és un dels preferits de Xavi per jugar a l'extrem dret, tot i que també pot fer-ho a la banda esquerra. El curs passat tenia com a principal competidor Adama Traoré, jugador que va arribar cedit al mercat d'hivern. Però el jugador de l'Hospitalet no va acabar de marcar les diferències i va tornar al Wolverhampton, el seu club d'origen. Aquest any, en canvi, la competència serà més ferotge, ja que el Barça ha fitxat Raphinha per uns 60 milions. I Raphinha, que venia del Leeds, ja va evidenciar al clàssic disputat a Miami que havia vingut al Camp Nou per fer grans coses, com un golàs per l'escaire.

El gran objectiu de Dembélé és doble: fer-se un lloc al Barça i entrar a la convocatòria de França per al Mundial de Qatar. Al club blaugrana té dos anys de contracte i una clàusula baixa –tenint en compte els preus del mercat–, de 100 milions. Aquesta temporada es decidirà si explota finalment com a jugador de primer nivell mundial o si, per contra, torna a caure en l'ostracisme. El futur és a les seves mans.

stats