Apunts en calent
Esports Barça 21/08/2023

Dubtes seriosos que el joc avorrit s'arregli amb més fitxatges: els apunts en calent del Barça-Cadis

Victòria blaugrana contra un candidat al descens després d'una actuació plana i amb poques idees en atac

2 min
Xavi Hernández seguint el Barça-Cadis des d'una cabina de ràdio de Montjuïc.

BarcelonaVictòria del Barça en el seu primer partit a l'exili. Els catalans es van imposar amb dues dianes de Pedri i Ferran Torres en el tram final. A continuació, uns apunts en calent.

L'1-0 assenyala el camí. Sí, el Barça va guanyar els primers tres punts de cop en aquesta Lliga. Sí, Pedri va dedicar un gol als seus paisans ara que Tenerife crema per culpa dels incendis forestals. Sí, l'Estadi Olímpic va presentar una bona imatge a les graderies el dia que acollia el primer partit oficial. Sí a tot. Però també s'ha de dir que l'equip blaugrana, entregat la temporada passada a l'1-0, gairebé continua amb la tradició després d'una actuació força decebedora contra un candidat al descens. La proposta col·lectiva no s'adoba només amb fitxatges, sinó amb feina i sincronia. Amb Gündogan i Pedri a la gespa no es pot abusar tant de la centrada. La jugada del gol que va obrir la llauna així ho demostra. Que l'evolució desitjada sigui qüestió de temps.

Avançar per la dreta. Amb 16 anys i un mes mal comptat, Lamine Yamal va ser l'escollit per substituir el sancionat Raphinha a la dreta. Des d'un punt de vista futbolístic, no és sorprenent que Xavi el triés per a l'estrena oficial a Montjuïc, ja que és esquerrà i ara es porten els extrems que van de fora cap a dins. El que sí que és heavy és que el jove prodigi (és molt jove, eh?) passi per davant d'un davanter que va costar 55 milions i d'un ídol que carrega el 10 a l'esquena. Simplement per galons. La decisió és contundent sobretot en el cas d'Ansu Fati. Ferran Torres genera menys fair play financer que ell i Mendes no vol que es devaluï més. A veure qui guanya el pols. Esperem que l'hispanoguineà.

Una defensa sui generis. El Barça no va encaixar gols contra el Cadis, però va concedir dues o tres ocasions clares que la falta d'encert dels andalusos i les mans de Ter Stegen, un tros de porter que està a punt de diferir el seu salari a canvi de renovar fins que tingui 36 anys (una ampliació com les que feia Bartomeu, vaja), van arruïnar. Xavi va compensar la baixa d'Araujo, molt sensible sobretot a camp obert, amb Kounde de lateral i De Jong de marcador, i l'experiment no va ser cap miracle ni en la sortida de pilota ni en la defensa dels espais. No em vull imaginar les cares de Sergi Roberto i Eric Garcia quan van conèixer l'alineació... Sacrificats per un invent en un partit fàcil a casa.

Un altre penal que era penal. Entre les accions que va protagonitzar Lamine Yamal en la seva primera titularitat hi va haver un penal no concedit. Javi Hernández, recanvi del sempre entranyable Pacha Espino, que ha fitxat pel Rayo, va ser superat en el primer duel amb el barbamec blaugrana i va reaccionar amb una empenta per desfer el perill. Pensant que el que feia era càrrega legal, va fer servir els dos braços per desplaçar l'oponent. I això, amb el reglament a la mà, és falta. No és sa queixar-se tant dels àrbitres quan la Lliga tot just comença, però quan les errades poden costar punts, com va ser el cas a Getafe, cal denunciar-les.

stats