Barça

El 'pack' que el Barça necessita vendre per inscriure Kounde

Traspassant Memphis o Aubameyang per separat no n'hi ha prou: al club li cal desfer-se dels dos atacants

3 min
Joan Laporta posant amb Jules Koundé.

BarcelonaLa cúpula executiva del Barça, amb el director de futbol, Mateu Alemany, i el director esportiu, Jordi Cruyff, al capdavant, treballa a contrarellotge per poder satisfer el desig de Xavi Hernández d'inscriure Jules Kounde, fitxatge demanat i cuinat especialment pel tècnic, per al partit d'aquest diumenge contra la Reial Societat. Si la jornada passada es van poder tancar sis inscripcions la nit anterior a la disputa del Barça-Rayo Vallecano gràcies, en bona part, a l'activació de la quarta palanca -la venda d'un 24,5% de Barça Studios a Orpheus Media, empresa propietat de l'empresari català Jaume Roures (Mediapro)-, la del defensor francès segueix enrocada. Des dels despatxos nobles del Camp Nou no tiren la tovallola, mentre demanen discreció per aconseguir formalitzar una inscripció que, a hores d'ara, no es pot descartar que no es pugui dur a terme abans del duel contra la Reial. El Barça té marge fins al mateix diumenge abans del partit (22 h), però l'empresa és complicada.

Amb les rebaixes i els diferiments salarials de Gerard Piqué i Sergio Busquets encallats, tant a les oficines del Camp Nou com a la Ciutat Esportiva tenen clar que la solució "depèn de les sortides". El comiat de Memphis Depay al Juventus italià es resoldrà un cop el Barça i el davanter neerlandès arribin a una entesa sobre la quitança de l'any de contracte que li queda com a blaugrana. Amb la seva marxa, però, no n'hi ha encara prou per poder inscriure Kounde. Una situació que necessita el traspàs de Pierre-Emerick Aubameyang al Chelsea, que el Barça està negociant amb el conjunt britànic. Al club blaugrana, però, també s'admet que només amb la venda del gabonès no n'hi ha prou per inscriure el francès.

Només la marxa dels dos davanters garantiria, això sí, la desitjada inscripció de l'exdefensor del Sevilla. En tot cas, l'operació que més ajudaria seria el traspàs d'Auba, que va arribar el gener de l'any passat amb una fitxa baixa per poder ser inscrit, però que augmenta notòriament aquesta temporada a tall de compensació i queda ubicada en la part alta de la nova escala salarial estipulada des de l'arribada de Joan Laporta a la presidència.

Segons va informar The Athletic, el Chelsea ha presentat aquest divendres al Barça una oferta per Aubameyang fixada en una quantitat pròxima als 18 milions d'euros més Marcos Alonso, lateral esquerre que ja té acordada la seva arribada al club blaugrana, però que depèn, com Kounde, de poder ser inscrit. El conjunt blaugrana estudia la proposta, tot i que ha taxat el gabonès en una quantitat de traspàs més alta: superior als 20 milions d'euros.

Sigui com sigui, el guany serà positiu encara que el Barça hagi de compensar part del sou que Aubameyang tenia compromès aquesta temporada. Tampoc les comissions que s'hauran de satisfer per agilitzar la gestió arruïnaran els números verds. Els arguments econòmics, així com la promesa de desencallar la remodelació de la defensa, són els que s'han fet servir per convèncer Xavi Hernández, ja que a diferència de Memphis sí que comptava amb l'ex de l'Arsenal i del Borussia Dortmund com a un futbolista útil per rellevar Robert Lewandowski.

El comiat dels dos màxims golejadors

La reconstrucció del Barça en el primer any de Xavi des de l'inici de la temporada és tal que implica desfer-se dels dos màxims golejadors del curs passat. Tant el neerlandès com Aubameyang (en el seu cas en només mig curs) van marcar 13 dianes. Però mentre que el gabonès s'hauria pogut quedar com a recanvi de Lewandowski, al Barça ja s'admetia al final de la temporada passada que el destí del neerlandès difícilment seria continuar al club.

L'ex de l'Olympique de Lió va tenir una bona arribada al Barça, orfe d'alegries després de l'amarg comiat de Leo Messi, i el seu inici de curs va ser de notable alt. Paral·lelament, l'atacant cuidava les seves xarxes socials, on deixava alguna frase en català i feia referència a festivitats molt estimades a Catalunya, com és la diada de Sant Jordi. Fins i tot, el club va veure en Memphis un filó per explotar comercialment. Però l'atacant fitxat per Ronald Koeman, com tot l'equip en general, es va acabar quedant sense ullals. En el seu darrer tram de temporada, marcat per les lesions, només va comptar com un recurs per a Xavi.

stats